18 juni 2023

Nueva Manteca

Club Autumn Leaves
archief
Jazz / Take Five
Aanvang 17:00
Voorverkoop 12,50 euro
Deurverkoop 15 euro

Dit ensemble met een lange en rijke geschiedenis heeft nu een nieuwe, frisse internationale line-up met musici uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. De stijl van Nueva Manteca laat zich omschrijven als creative high energy Latin jazz met een warme muzikale spirit.

Nueva Manteca speelde op prestigieuze festivals en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een hoogtepunt was een concert op Heineken Jazz, Puerto Rico met Paquito D’Rivera en Michel Camilo. Door de jaren heen had de band beroemde gastmusici zoals o.a. Armando Peraza, Giovanni Hidalgo en Claudio Roditi.

ART: Een hommage aan Art Blakey en Nueva Manteca oprichter aan Jan L. Hartong
Net als Blakey, gaf onze dierbare vriend en mentor, Jan Laurens Hartong zijn jongere bandleden veel muzikale ruimte om hun kunst te ontwikkelen. Geestelijk vader van Nueva Manteca, hij was niet alleen jarenlang de pianist, bandleider, componist, arrangeur en promotor, maar kwam ook voortdurend met nieuwe ideeën en concepten voor de band. Als klassiek geschoolde pianist was hij altijd volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van jazz, latin en muziek in het algemeen.

ART is een tweeledig eerbetoon. Art Blakey en The Jazz Messengers was een baanbrekend fenomeen. Met veel liefde en respect voor Blakey’s ongelooflijke muzikale nalatenschap, heeft Nueva Manteca er een eigen saus aan toegevoegd. Geniet van guaracha, songo, cha cha, bomba en nog veel meer!

Club Autumn Leaves is een concertserie van Jazz in Limburg in samenwerking met Take Five Music Cafe en Poppodium Grenswerk. Deze serie wordt ondersteund door het Nationaal Podiumplan, het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en SLIM.

Tips

uitverkocht
vrijdag 18 oktober

Edwin Evers Band

presenteert 80's & 90's Tour
vrijdag 22 november

New Model Army

Unbroken Part 2 Tour
zondag 15 september

Laurence Jones

vrijdag 21 juni

Josh Rouse

in de Joriskerk
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden