21 april 2023

Candy Dulfer presents Purple Jam

feat. Ida Nielsen, Judith Hill, Phillip Lassiter & Candy Dulfer
archief
Funk
Open 19:30 / Aanvang 20:30

GET READY FOR THE PURPLE JAM…

Prince Roger Nelson is niet meer, maar zijn muziek leeft voort! Op de dag dat Prince deze planeet verruilde voor de greatest jamsession in the sky, 21 april, vindt er een uniek concert plaats in Grenswerk Venlo; THE PURPLE JAM. Dit unieke concert is wereldwijd alleen te zien in Venlo en Haarlem…

De avond wordt gepresenteerd door Candy Dulfer, een muzikante die decennia lang aan zijn zijde stond, en vele opnames, tournees en tv optredens met hem heeft gedaan. In een nooit eerder vertoonde line up zullen voormalig Prince bandleden Candy, Judith Hill, Ida Nielsen en Phillip Lassiter gezamenlijk en afzonderlijk hun speciale band met Prince in woorden en muziek vertolken.

Samen tonen ze hun liefde voor Prince en zijn werk, vieren ze zijn leven, en spelen ze zijn hits, maar ook brengen ze eigen werk dat door hem is geïnspireerd, en vertellen ze over de speciale band die ze allen individueel met hem hadden.Inside stories, hits, onontdekte parels, verrassende versies, emoties, sterke verhalen en vooral veel funk en heel veel PRINCE.

Philip Lassiter
Deze arrangeur, trompettist, pianist, zanger en veelvoudig Grammy winnaar speelde vele jaren bij Prince als lid van diens spectaculaire 11 koppige blazerssectie en schreef veel van zijn arrangementen.Daarnaast is Philip ook een gelauwerd solo artiest. Na het succes van zijn derde album Live in Love verhuisde hij naar Nederland en heeft hij onlangs een live album uitgebracht, opgenomen in Amsterdam.

Ida Nielsen
Trad jarenlang met Prince op. De zeer getalenteerde Deense was jarenlang zijn favoriete bassist en haar werk is op veel van zijn albums te horen.Ook tourde ze met verschillende beroemde acts zoals Zap Mama en bracht ze drie solo albums uit waarop ze ook als zangeres te horen is en de composities voor haar rekening neemt.Ze tourde de laatste tijd over de hele wereld met haar funky trio en haar laatste release Turn it Up was een groot succes.

Candy Dulfer
Ondanks de vele andere samenwerkingen die de saxofoniste op haar naam heeft staan met bijvoorbeeld Pink Floyd, Blondie, Mavis Staples, The Eurythmics and Aretha Franklin, zal zevoor de rest van haar leven in één adem genoemd worden met haar mentor en voormalige baas Prince. Hij introduceerde haar met de gevleugelde woorden “When I want sax, I call Candy” en sindsdien is het de saxofoniste alleen maar voor de wind gegaan. Al de jaren die ze met Prince doorbracht, op tour en in de studio, hebben haar zonder twijfel geïnspireerd en beïnvloed met als sterkste voorbeeld haar huidige, zeer succesvolle wereldwijde release “We never stop”

Judith Hill
Behoeft nauwelijks introductie. De favoriete zangeres van zowel Michael Jackson, Elton John én Prince gooide in 2015 hoge ogen bij de Amerikaanse versie van de Voice en staat sindsdien al geruime tijd aan de top. Haar carriere staat centraal in de film “20 Feet from Stardom”, de beroemde documentaire waarin het verhaal wordt verteld van backing vocalisten bij beroemde sterren. Judith sleepte voor haar rol in de film en haar muzikale bijdrage een Grammy Award in de wacht en tourt sindsdien met haar eigen band over de hele wereld. Haar imposante stemgeluid en gitaarspel staan centraal op haar huidige release God bless the mechanic

Tweets

Tips

uitverkocht
vrijdag 18 oktober

Edwin Evers Band

presenteert 80's & 90's Tour
uitverkocht
zaterdag 20 april

Kasalla

Rudeldiere Tour 2024
vrijdag 22 november

New Model Army

Unbroken Part 2 Tour
donderdag 23 mei

Nevenproject

met o.a. Jack Poels (Rowwen Hèze)
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden