24 februari 2018

Aloha Fest 2

An Evening of European Surf Culture
archief
Surf
Open 19:30 / Aanvang 20:00 / Einde 02:00
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 17,50 euro
Early Birds (incl 1,- servicekosten) 10 euro
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 15 euro

Na de succesvolle editie van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven. Organisator Arny (Aloha Sluts) heeft dit jaar een blik Europese surfbands opgetrokken waarbij de editie van vorig jaar verbleekt! Met maar liefst drie headlinerwaardige bands (de Deense El Ray en Tremelo Beer Gut en de Nederlandse surflegende Phantom Four)! De gastheren, Aloha Sluts, hebben beloofd een bijzondere set neer te zetten en de rest van de avond mogen we genieten van melodieuze surfpunk tot jazzy stripclub muziek.

Tremolo Beer Gut
Het Deense Tremolo Beer Gut heeft behoorlijk wat bekende fans. Wat te denken van een Jon Spencer die de band al diverse malen uitgenodigd heeft om als voorprogramma te spelen tijdens Europese tournees. Hun live optredens zijn steevast net zo spectaculair als die van de Blues Explosion! Hun versie van Sonic Youth’s Death Valley 69 overstijgt zelfs het origineel. De discografie van de band omvat inmiddels 5 albums en diverse EP’s en singles. Onlangs verscheen hun eerste live CD ‘Live Beyond our Means’, opgenomen met oude buizen microfoons en een 50 jaar oude bandrecorder in hun thuisstad Kopenhagen.

El Ray
Stadsgenoten van Tremelo Beer Gut (Kopenhagen). Saillant detail, in al de jaren dat ze bestaan hebben ze pas een keer eerder het podium gedeeld! El Ray is een band van uitersten, ze versurfen net zo makkelijk een nummer van de Dead Kennedys als dat ze prachtig sferische klanken ala Enio Morricone ten gehore brengen. De band was dit jaar de headliner van het grootste surf festival ter wereld, het Surfer Joe Summer Festival in Italië, waar ze duizenden mensen tot drie keer toe ‘Encore’ lieten brullen!

The Razorblades
Dit virtuoze trio uit Wiesbaden heeft een jaar geleden het Venlose Take 5 helemaal aan gort gespeeld. Mensen stonden op banken en tafels te dansen op de highpower surf en punkrock songs. Ja, deze heren kunnen zelfs zingen! In Duitsland hebben hebben ze zelfs een bescheiden hitje gehad met hun surfpunkpop anthem ‘Wanna be on the Radio!’. Gitarist Martin heeft zelfs en kolumn in het Duitse muzikantenmagazine Gitarren & Bass, dus dan weet je dat het muzikaal ook wel goed zit.

Phantom Four
Ontstaan uit de as van The Treble Spankers, de enige surfband die ooit op Pinkpop heeft gestaan. Gitarist Phantom Frank moest helaas zijn gitaar tijdelijk aan de wilgen hangen wegens RSI. Maar inmiddels is ie alweer 14 jaar bezig met de Phantom Four. Diverse internationale tours, zelfs naar de USA, heeft deze band ontelbare fans opgeleverd. Als zelfs surfhelden als Jon Blair (van Jon & the Nightriders) nummers van deze band coveren, dan weet je dat hier iets speciaals aan de hand is. Na diverse albums, waaronder eentje met ex-Urban Dance Squad zanger Rude Boy, is onlangs hun tweede live album verschenen. Deze productie heeft zelfs een Venloos tintje, aangezien de hoesfoto’s gemaakt zijn door een Venlose fotograaf die vaker livefoto’s van bandjes kiekt 😉

Los Apollos
Het Berlijnse trio Los Apollos opent deze editie van Aloha Fest. Je kunt een zeer gevarieerde set verwachten die van zwoele jazzy nachtclub surf tot opzwepende Arabische melodien gaat dit alles met een pittig sausje van Science Fiction thema’s.

Hell-O-Tiki
Dit jaar geen DJ’s als afterparty, maar de meest spectaculaire band uit Walonie! Mexicaanse worstelmaskers, strakke bodysuits, gogodanseressen en een liveshow die elk publiek ademloos achterlaat. Kortom wie nog even een flinke adrenaline stoot nodig heeft om op dit late tijdstip nog even een feestje te vieren, die zit bij Hell-O-Tiki goed! En hun muziek? Je kunt er op headbangen, de tango op dansen, een moshpit creeeren of zelfs ouderwetse aerobics workout op doen! Vorig jaar hadden we de gemaskerde Terrorsaurs als een van de hoogtepunten van Aloha Fest, dit jaar zullen hun gemaskerde collega’s Hell-O-Tiki naar een orgastisch hoogtepunt brengen!

Tips

vrijdag 1 november

Hef

Elfstedentocht
Tien Jaar Grenswerk
vrijdag 16 mei

Her Majesty

San Francisco City Trip
vrijdag 22 november

New Model Army

Unbroken Part 2 Tour
donderdag 25 juli

Noi!se

+ The Young Ones
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden