08 februari 2020

Aloha Fest 4

w/ Bradipos IV, Bang! Mustang, Arno de Cea & The Clockwork Wizards, Aloha Sluts & more!
archief
Surf
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Deurverkoop 17,50 euro
Voorverkoop 15 euro

Het begint langzamerhand een traditie te worden, in hartje winter een zomers festival vol met zonnige surfmuziek! Wie de vorige edities bezocht weet inmiddels; surfmuziek is weer helemaal terug! En als er iets bewezen is bij de vorige edities, is dat surfmuziek ook absoluut niet saai is! Daarom ook dit jaar weer 6 van de beste Europese surfbands op 2 podia in Grenswerk.

Ook dit jaar heeft Arny Raedts (gitarist Aloha Sluts en surffotograaf) weer een bijzonder programma weten samen te stellen. Bezoekers kunnen genieten van een van Europa’s langst bestaande surfband Bradipos IV (Napels, Italie) en verder van de melodieuze surfpunk van Bang! Mustang (Leipzig, Duitsland). Menige bezoeker zal weggeblazen worden door de energieke brutalosurf van Arno de Cea & the Clockwork Wizards (Bordeaux, Frankrijk) en met open mond staren naar de hotste surfband van het moment Humanga Danga (Gent, Belgie). De avond wordt geopend door de traditionele surf van Martini Hulks (Bonn, Duitsland), gevolgd door de gastheren van vanavond de Venlose surfband Aloha Sluts.

Surfmuziek?
De bezoekers van de vorige edities van Aloha Fest weten inmiddels dat met surfmuziek niet de zoetsappige, meerstemmig gezongen, muziek van de Beach Boys en Jean & Dean wordt bedoeld. Maar rauwe, dansbare instrumentale rock’n’roll! Ontstaan in begin jaren ‘60 in de USA, vlak voor de Britse invasie van beatmuziek (Beatles en Rolling Stones). Het genre is daarna een bijna stille dood gestorven om eind jaren ‘70 bij het ontstaan van de punk weer gereanimeerd te worden door bands als Jon & the Nightriders en Agent Orange. De grootste opleving kwam tijdens de ‘3e golf’, twee decennia geleden toen de soundtrack van Pulp Fiction bol stond met onvervalste surf. Waarbij vooral de titelmelodie, Dick Dale’s ‘Misirlou’ bij veel mensen een onvergetelijke indruk achterliet. Inmiddels is surfmuziek populairder dan ooit en heeft er een kruisbestuiving plaatsgevonden met diverse andere genres zoals punk, metal en zelfs jazz en reggae.

Market
Net als vorige edities is er op het balkon van de Grenswerk zaal weer een gezellige mini-markt met natuurlijk bandmerchandise, CD’s en vinyl, tiki-spullen, hawaii hemden en zelfs een heuse barbershop!

Tips

uitverkocht
zaterdag 20 april

Kasalla

Rudeldiere Tour 2024
zondag 6 oktober

The Dublin Legends (Formely The Dubliners)

On The Road Again Tour
donderdag 12 september

Ten Years After

donderdag 3 oktober

The Three Degrees

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden