12 maart 2022

Aloha Fest 5

w/ The Tremolo Beergut + Thee Andrews Surfers + Los Venturas + The Surfbeat Club + Aloha Sluts + Black Djangos
archief
Surf
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop 15 euro

Let op: Dit is een event zonder CoronaCheck . De 1,5 meter afstand hebben we uitgezwaaid, mondkapjes hoeven niet meegebracht te worden en ook hoef je voor dit event geen 3G of negatief testbewijs via Testen voor Toegang (1G) te laten zien.

De lustrum editie van Europa’s grootste indoor surf festival! Een perfecte gelegenheid om in het staartje van de winter even lekker op te warmen met zonnige surfmuziek! Dus haal dat hawaiibloesje uit het vakantiekoffer of je zonnige zomerjurk maar uit de kast! En vergeet vergeet vooral je dansschoenen niet! Ook dit jaar brengen we weer 6 van de beste Europese surfbands op 2 podia in Grenswerk.

De bezoekers van de vorige edities van Aloha Fest weten inmiddels dat met surfmuziek niet de zoetsappige, meerstemmig gezongen, muziek van de Beach Boys en Jean & Dean wordt bedoeld. Maar rauwe, dansbare instrumentale rock’n’roll! Inmiddels is surfmuziek populairder dan ooit en heeft er een kruisbestuiving plaatsgevonden met diverse andere genres zoals punk, metal, latin en zelfs jazz en reggae. Je hoort surfmuziek dan ook vaak als soundtrack bij films, reclames en sportreportages.

Net als vorige edities is er op het balkon van de Grenswerk zaal weer een gezellige mini-markt met natuurlijk bandmerchandise, CD’s en vinyl, kleding en meer! 

LINE UP:

The Tremolo Beergut
Zes albums en ontelbare singles heeft de band inmiddels uitgebracht. Maar ze zijn voornamelijk bekend om hun spectaculaire optredens, die vaak worden vergeleken met shows van Nick Cave en Jon Spencer Blues Explosion. Beide zijn dan ook fan van TBG en Jon Spencer is wederom als gast te horen op het laatste TBG album ‘ You can’t handle…’, met diverse andere gastbijdrages van de Raveonettes, Boss Hog, Power Solo en meer. Op het album staat zelfs een heftige surf versie van een Erik Satie compositie. Tijdens Aloha Fest 2 wisten ze zowat alle bands van het podium te blazen. Een terechte reprise dus! Oh en als de band om twaalf uur nog op het podium staat: allemaal ‘Lang zal ie leven’ zingen, want drummer Yebo wordt dan 50!

Tremolo Beer Gut – The Minx (live)

Thee Andrews Surfers
Ooit begonnen als een afsplitsing van die andere fantastisch Belgische surfband Fiftly Foot Combo. Maar dan nog energieker en gestoorder. De bandnaam is uiteraard een knipoog naar de Andrew Sisters, waarvan ze op hun enige, al lang uitverkochte album (1999) natuurlijk ook enkele nummers ‘versurften’. Daarna werd het lang stil rond het trio. Maar sinds enkele jaren is de band weer een sensatie op vooral de Belgische podia. Dit wordt hun eerste NL optreden in lange tijd! Muzikaal grijpen terug naar de basics: instrumentale rocknroll met een hoofdrol voor de powerchords van Link Wray. Live optredens zijn een trip waarbij ook de band nooit vooraf weet waar ze zullen landen: drums ergens tussen het publiek, gitaristen op de tafels of de bar?!?!?

Thee Andrew Surfers – live 2019

Los Venturas
Los Venturas zag het licht in de winter van 1999.En bracht al snel enkel goed ontvang traditionele surf albums uit. Na enkele personeelswissellingen koos de band resoluut voor het afschaffen van de standaarden die binnen het surf genre gelden en liet in de plaats meer invloeden van verschillende stijlen toe. Enerzijds om nieuwe uitdagingen aan te gaan, anderzijds om de muziek ‘groove’ mee te geven, zodat concerten in plaats van luisterervaring eerder feestervaring werden. Ook de toevoeging van orgel en percussie geeft een frisse impuls om de zoektocht naar instrumentale groove verder te zetten. Dit resulteert in een unieke stijl waarin beat, garage en soul versmelten met de typische reverbklank. Kortom het wordt swingen!

Los Venturas – Go-go GTO

The Surfbeat Club
‘Shakedown’ leek eind 2021 ineens uit het niets te verschijnen. Een prachtplaat die het in zich heeft om een klassieker te worden in het surfgenre. Galmende surfgitaren, ronkende orgeltonen en een stevig swingende beat met duidelijke invloeden uit de ska, maar vooral obscure soundtracks. Dat de band al jaren aan de weg timmert is velen ontgaan, ondanks optredens tijdens de Popronde en VPRO’s 3voor12. Daar gaan we met deze show op Aloha Fest verandering in aanbrengen!

The Surfbeat Club – Shakedown


Aloha Sluts

Zoals elk jaar spelen de gastheren natuurlijk ook. Inmiddels al 2 jaar in de nieuwe, geheel Venlose bezetting en dankzij de gedwongen coronapauze met veel nieuw werk. Maar de sound is natuurlijk nog steeds zoals voorheen: rauwe instrumentale rock ala Link Wray met een flinke dosis fuzz en reverb. In 2020 is het 20 jaar geleden dat de eerste versie van Aloha Sluts het licht zag, reden genoeg om een dubbel jubileumfeestje te geven op de 5e editie van Aloha Fest!

Aloha Sluts – Rumble from the 3rd Stone (Live Aloha Fest 4)

Black Djangos
Dit jaar voor het eerst geen Duitse band als opener. Niet dat we geen goede Duitse band konden vinden, maar Black Django verdient terecht een plaats op de poster van dit jaar. Het basloze trio (gitaar, orgel, drums) is al enige tijd bezig met een ware blitzkrieg op de Nederlandse podia. Ze weten op ongekende wijze knallende surfriffs te combineren met Doors-achtige orgelpartijen. Speciaal voor Aloha Fest speelt de band een grotendeels instrumentale set.

Tips

woensdag 16 oktober

Ongenode Gaste & meer

Opening Tien Jaar Grenswerk
donderdag 12 september

Ten Years After

donderdag 3 oktober

The Three Degrees

zaterdag 26 oktober

Van Dik Hout

30 Jaar 'Stil In Mij'
Tien Jaar Grenswerk
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden