12 maart 2023

Balanço A3

The Finest Of Samba Jazz - Club Autumn Leaves
archief
Jazz / Take Five
Aanvang 17:00
Voorverkoop 12,50 euro
Deurverkoop 15 euro

Samba Jazz is een muziekstijl die Braziliaanse Samba mengt met Amerikaanse Jazz. Voeg daar het Bossa-Nova repertoire aan toe, dat in de jaren ’50 populair werd door onder meer Sergio Mendes, Milton Banana en Edison Machado, en je hebt het recept voor een exotische, dansbaar en zeer swingend pianotrio.

Balanço A3 bestaat uit drie vooraanstaande Nederlandse jazzmusici die allen op de één of andere manier een sterke link hebben met de bekende klassiekers en meeslepende ritmes uit de hoogtijdagen van de Samba Jazz.

Club Autumn Leaves is een concertserie van Jazz in Limburg in samenwerking met Take Five Music Cafe en Poppodium Grenswerk. Deze serie wordt ondersteund door het Nationaal Podiumplan, het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en SLIM.

Hans Vroomans
Hans Vroomans toert als pianist van het Grammy-Award winnende Metropole Orkest in het binnen- en buitenland. Hij is daarnaast ook een veelgevraagd sessiemuzikant. Hans speelt met een variëteit aan grote namen: Van Lee Konitz en Zoot Sims tot Steve Vai, Ivan Lins, John Scofield, Al Jarreau, Laura Fygi en Trijntje Oosterhuis.

Yoran Vroom
Yoran Vroom studeerde drums bij de Surinaams/Nederlandse drummeester Eddy Veldman en West-Afrikaanse percussie bij Ponda O’ Bryan. In 2013 studeerde hij af aan het Conservatorium van Amsterdam. Yoran is actief in de Nederlandse en Europese jazzscene en werkt met internationaal beroemde artiesten als Frank McComb, Ed Motta en vele anderen.

Matheus Nicolaiewsky
De van oorsprong Braziliaanse bassist Matheus Nicolaiewsky is stevig geworteld in de jazztraditie. Hij wisselt schijnbaar moeiteloos tussen elektrische- en akoestische bas. Zijn veelzijdigheid komt tot uiting in de brede range aan muzikale stijlen waarin hij een veelgevraagd sessiemuzikant is. Matheus speelde met vele grote der aarde, zoals Peter Bernstein, Vincent Harring, Jimmy Halperin, John Marshall, Joe Cohn, Stochelo Rosemberg en John Engels.

Tips

zaterdag 9 november

Damian Wilson

Are We There Yet? - A Family Roadtrip
woensdag 16 oktober

Ongenode Gaste & meer

Opening Tien Jaar Grenswerk
vrijdag 15 november

Elmer

Call It What You Want
zondag 6 oktober

The Dublin Legends (Formely The Dubliners)

On The Road Again Tour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden