21 februari 2019

Baptiste W. Hamon

+ Nathan Kalish
Down By The River presents
archief
Americana / Joriskerk
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 14 euro

20.00 Open
20.30 Nathan Kalish
21.20 Baptiste W Hamon

Let op: dit concert vindt plaats in de Joriskerk. Er zijn maximaal 150 tickets beschikbaar.

Dit is een Club Grenswerk show. Met je Club Grenswerk pas kun je gratis naar dit concert toe. Voor meer informatie over Club Grenswerk check deze link

Na zijn weergaloze show op ons eigen Down By The River festival keert Baptiste W. Hamon terug naar Venlo! Americana chansons, zo zou je ze kunnen noemen, de liedjes die Baptiste W. Hamon maakt, een singer-songwriter uit Parijs met liedteksten in z’n moerstaal. Hij reisde af naar Nashville om z’n debuutplaat ‘L’insouciance’ op te nemen met producer Mark Nevers, die eerder werkte met Caitlin’ Rose, Vic Chestnutt en Bonnie Prince Billy. Veelzeggende referenties, maar het meest spraakmakend zijn de Franstalige frasen van Hamon. Twee authentieke stijlen verenigd – Amerikaanse country en Franse volksmuziek – waarbij je je bij beluistering zowel in de Southern United States als in Île-de-France waant.

Baptiste W. Hamon speelde na zijn optreden op ESNS 2017 op meerdere aansprekende Nederlandse festivals zoals Naked Song, Down By The River, Into The Great Wide Open, TakeRoot en Roots of Heaven. Ook kon de Parijzenaar op veel media-aandacht rekenen, met onder meer nationale radio- en tv-optredens bij onder andere de Avondetappe, Langs de Lijn en VPRO Vrije Geluiden, een paginagroot artikel in de Volkskrant en nationale airplay op radio 1, 2 en 5.

De support tijdens deze intieme avond in de Joriskerk komt van Nathan Kalish. Kalish werd geboren in Milwaukee, maar resideerde onder andere in Tsjechië en Duitsland. Deze song-writer balanceert op het randje van folk, americana, alt.country en zelfs wat psychedelica. De perfecte soundtrack voor tijdens het speuren naar UFO’s in Roswell, New Mexico. Voor fans van: Neil Young, Wilco en The X-Files.

Tweets

Tips

vrijdag 21 april

Candy Dulfer presents Purple Jam

feat. Ida Nielsen, Judith Hill, Phillip Lassiter & Candy Dulfer
afgelast
zaterdag 30 september

Geannuleerd - The Yardbirds

zondag 7 mei

Voltage

donderdag 13 april

Martin Turner

ex Wishbone Ash
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden