20 maart 2022

[VERPLAATST] Ben van den Dungen Quartet

in Take Five
archief
Jazz / Take Five
Open 16:30 / Aanvang 17:00
Voorverkoop 12 euro

Deze show is verplaatst naar 25 september 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor deze datum. Alle kaartkopers worden hierover geïnformeerd via e-mail. 

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom. De LP’s ‘Blue Trane’ en ‘Giant Steps’ verwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers!

In de jaren zestig formeerde ‘Trane’ een nieuw kwartet en sloeg daarmee een nieuwe weg in. Een onmiddellijke verandering van de jazzmuziek van de jaren zestig was het gevolg. De modale jazz was geboren met beroemde albums als ‘Impressions’ en ‘A Love Supreme’. Het Ben van den Dungen Quartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire.

Jazzfestival Autumn Leaves keert ook dit jaar weer terug in Venlo. Het gaat in totaal om zeven concerten verdeeld over verschillende locaties in de stad: Poppodium Grenswerk, De Maaspoort Theater & Events, Café Take Five en Café de Klep. Autumn Leaves is een samenwerking tussen Grenswerk, de Maaspoort en Take Five.

Tips

vrijdag 29 september

The Legend of Springsteen

zaterdag 17 december

Weihnachtsfest mit Heino

in de Maaspoort
zaterdag 18 maart

The Hillbilly Moonshiners

'Sunshine Ain't No Moonshine' Clubtour
vrijdag 12 mei

Rootsriders

CatchAFire50 - Anniversary Tour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden