16 maart 2019

Blackbird

+ Lotte Walda
Wild One Clubtour
archief
Pop
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 13,50 euro
Deurverkoop 16 euro

20:00 Deuren open
20:30 Lotte Walda
21:30 Blackbird

Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra. Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. Nostalgische songs om tijdens een mooie zomernacht op door te dansen en de volgende ochtend het eerste vliegtuig naar een ver oord te nemen, of om keihard in je cabrio te draaien met je haren in de wind op weg naar de zee.

Blackbird is het alter ego van singer-songwriter Merel Koman. De van oorsprong Limburgse (uit Kessel!) is al haar hele leven bezig met muziek. Ze groeide op met de platen van John Denver, the Eagles en Phil Collins, maar danste ook op Vivaldi. Zelf kocht ze haar eerste cd’s van Alanis Morissette, Michael Jackson en Eva Cassidy. Merel studeerde jazz en pop in Utrecht en reisde daarna door naar Amsterdam om zich daar onder te dompelen in de muziekscene. De zangeres heeft een krachtige, zuivere stem en een aanstekelijke presence op het podium. Dat is ook de plek waar ze het allerliefste staat. Afgelopen lente en zomer was Blackbird te zien op verschillende festivals waaronder Pinkpop, Tuckerville en in onze eigen stad op Zomerparkfeest. Op zaterdag 16 maart speelt Blackbird in Grenswerk!

“Man, even een staande ovatie…Wauw, dit is echt f*cking goed!” – Gerard Ekdom

“Een waanzinnige zangeres en geweldige songwriter.” “Tering, dat klinkt goed zeg.” – Douwe Bob

De support tijdens deze avond komt van Lotte Walda. Deze singer-songwriter uit Heerlen is een straatartiest in hart en nieren. Via haar muziek wil ze inspireren en haar liefde voor mens en natuur overbrengen aan de wereld. Haar onbevangenheid en ontwapenende karakter zorgen ervoor dat Lotte veel liefde krijgt, maar ook veel liefde geeft aan de mensen om haar heen. Lotte’s liedjes kenmerken zich door sterke melodieën, pakkende teksten en haar bijzondere, authentieke stemgeluid.

Tweets

Tips

zaterdag 25 november

Shantel & Bucovina Club Soundsystem

Partizani Super Sonic Live Tour
vrijdag 2 februari

Noah Guthrie

in de Joriskerk
VVK 30 sep
zaterdag 24 februari

Physical Graffiti

A Whole Lotta Led Zeppelin
zaterdag 16 december

Jett Rebel

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden