09 juli 2016

25 Jaor Ongenode Gaste

Blood, Zweit en Snaore
archief
Pop & Rock
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 16 euro
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 18,50 euro

Ongenode Gaste bestaat 25 jaar! De Venlose rootsrockers geven op zaterdag 9 juli in Poppodium Grenswerk een grote jubileumshow waarbij zoveel mogelijk oud-bandleden worden opgetrommeld. En frontman Peter Beeker versleet er nogal wat. Het is tevens het laatste optreden in deze formatie. De toekomst van Ongenode Gaste is nog onduidelijk.

Boris Becker wint. Het Warschaupact valt en Roxette scoort een hit. Waar waren we gebleven? Velden, 23 maart 1991. Ongenode Gaste op het podium. Drie akkoorden en de waarheid. Een debuut van zweet en snaren. Schrammen, scheuren en deuken volgen. Er vloeit bloed in 25 jaar Ongenode Gaste. Heeft het zijne majesteit behaagd? Verdient de band een lintje? Staat die kromgebeende te wachten op een schouderklopje? Feit is dat Peter Beeker het zaakje voorlopig in de ijskast zet.

Een keurig getimed besluit. We hebben dit jaar precies een kwart eeuw rootsrock in de Noord-Limburgse moerstaal achter de kiezen. En daar maken wij bij Grenswerk graag de zaal voor open. Aan met die spotlights en maak het podium vrij voor Ongenode Gaste. Herstel. Onze, Ongenode Gaste.

9 juli is het zo ver. De jonge filmmakers van Oculus (Laef Hard documentaire) volgen de voorbereidingen naar dat optreden. Oud-leden van de Gaste op het podium? Reken maar. Alsteblieft niet allemaal. (28!)

Blood, Zweit en Snaore. 25 Jaor Ongenode Gaste. Dit klinkt als een musical. Is het niet natuurlijk. Hoe zullen we het dan noemen…:

“Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.”
(Sir Winston Churchill)

Precies dat is het.

Tips

vrijdag 13 september

Kovacs

zaterdag 2 november

Mother's Finest

zaterdag 15 juni

Talkin' About My Generation

The Revells + Appelation Contrôlée + The Pope's Wife
donderdag 17 oktober

Fischer-Z

Vijf Jaar Grenswerk!
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden