10 juni 2023

Bongzilla

+ Komatsu + Modder
archief
Stoner
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop 15 euro

Bongzilla is een Amerikaanse stonermetalband die in 1995 in Madison, Wisconsin werd opgericht. Het jaar daarop brachten ze hun debuut EP, Mixed Bag, uit via Rhetoric Records. Veel van Bongzilla’s teksten gaan over cannabis en soortgelijke thema’s.

Bongzilla is nu terug met een nieuw volledig album, 16 jaar na hun laatste plaat. De pioniers van de Weed Metal presenteren “Weedsconsin” aan het universum. Op deze unieke plaat levert Bongzilla zware doses stoner, doom en psychedelische space rock waarmee het zich onderscheidt van eerder materiaal. Deze plaat volgt een pad van zware riffs, geestverruimende jams, sonische tonen en stampende beats in de eerste release van de band als een daverend drietal.

Begin 2020 startte Bongzilla hun eigen label Gungeon Records en bracht een heruitgave van hun klassieke album Apogee uit. In maart 2020 zou echter worden aangekondigd dat Cooter Brown zich terug zou trekken uit de band vanwege gezondheids- en familiale redenen, waarbij Bongzilla ervoor koos om door te gaan als een trio.

Tips

vrijdag 1 december

Wiegedood

vrijdag 29 maart

Dulfer! Total Response

Tour 2023
uitverkocht
zaterdag 6 januari

A*Fever (ABBA Fever)

Happy New Year
uitverkocht
vrijdag 29 december

Classic Hits in Concert

Vrijdag 29 december 2023
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden