20 september 2015

Boogie, Brew & BBQ

Gratis familiefestival met: T-99 + Small Time Crooks + Dead Elvis And His One Man Grave + Tiny Legs Tim + Black Bottle Riot + Robbing Banks + Belle of Louisville + Howlin' Stone + Slapback Johnny + Storytellers + Schorem Haarsnijder & Barbier
archief
Gratis familiefestival / Ouverture
Leeftijd: Voor het hele gezin

TIMETABLE:

Timetable_BBB_def.1

We organiseren tijdens de Ouverture op zondag 20 september, de traditionele aftrap van het culturele seizoen in Venlo, een nieuw festival. Boogie, Brew & BBQ is een middag voor het hele gezin, stampvol rock ’n roll, smokin’ blues, een One Man Band stage, een rodeo-stier, de barbiers van Schorem plus een spicy barbecue en andere southern delights. 

De Ouverture is de plek waar alle culturele instellingen zich presenteren aan de vooravond van het nieuwe culturele jaar. Dit jaar komt Grenswerk met een nieuw buitenfestival, geïnspireerd op de grote barbecue-festijnen in de zuidelijke staten van de VS. Naast de drie podia (twee buiten op straat plus het podium van het eetcafé) wordt een groot gebied ingericht met een rodeo-stier en een kids-playground.

T-99 heeft het podium gedeeld met Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos, Little Feat en maakte een album met Dave Gonzales van The Paladins. Over de grenzen is T-99 de band die de rootsmuziek een opdonder gaf, door het te injecteren met rock, surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock & roll en punk. Na jaren van radiostilte verscheen dit voorjaar een Best of Compilatie en nu is de band weer op tour!

Small Time Crooks combineren al het lekkere van hot jazz, rhythm & blues en western swing. De heren zijn graag-geziene gasten bij Schorem Haarsnijder en Barbier en hebben samen met de Rotterdammers een video gemaakt voor “Never argue with your barber”. Eerder speelde Small Time Crooks al op Lowlands, Paaspop, Jailbreak en de betere barbeques. Hot, racious, swingy ragtime elementen gepaard met tin pan alley en een aardige portie in whisky verdronken bluegrass
 zijn tekenend voor hun muziek.

Dead Elvis & His One Man Grave is een mysterieus fenomeen, deze morbide incarnatie van Elvis Presley die stiekem al de hele wereld door elkaar heeft geschud met zijn haunting rock ’n roll trash. In z’n eentje.

Black Bottle Riot zijn echte Southern Rockers en presenteren daags voor Boogie, Blues en BBQ hun derde album in thuisstad Nijmegen. Als ze dus een beetje vermoeid kijken weet je waarom. Voor liefhebbers van Lynyrd Skynyrd, Thin Lizzy, The Red Devils. Het zijn ook echte grillmeisters. Vraag bassist Jaap naar het recept voor z’n befaamde barbecuesaus, die natuurlijk stijf staat van de bourbon.

Op de kades aan de Ohio River in Kentucky, vist Belle of Louisville naar verborgen liedjes. Liedjes die in de jaren dertig ontsproten aan de oevers van de Mississippi en Deltablues genoemd werden, maar ook oer-rock ’n roll uit de vijftiger en zestiger jaren en countryrock van de twee decennia daarop. Invloeden zijn talrijk, maar onvermijdelijk zijn namen als Blind Willue McTell, Son House, Emmylou Harris, Stevie Nicks en Pokey LaFarge

Tiny Legs Tim bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Op korte tijd ontwikkelde hij een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroads” verhaal dat leest als een medische triller. De naam ‘Tiny Legs Tim’ is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd.

Robbing Banks is het project van de bassist van Drive Like Maria. Hij is gitarist, drummer, zanger, producer en platenbaas van zijn eigen band en dan klinkt alles precies zoals hij het zelf wil. Hoe dan? One man garage pop, zoiets. Met de hit ‘Got Love Need Money’ voorop.

Tijdens deze singer-songwriter avonden – ieder laatste donderdag van de maand in het eetcafé van Grenswerk – komt regelmatig een nummer uit de southern states voorbij. Dat is niet gek: Storytellers-curator Christopher Green is een groot country- en rootsliefhebber. Voor deze speciale editie nodigt hij de mannen van Rev Trigger uit voor een tweetal sessies vol Nashville-favourites.

Slapback Johnny brengt je rockabilly, maar niet van het kortzichtige soort. Eigen nummers, maar ook de klassiekers waar ze een draai aan geven, worden volgestopt met jump blues, swing en rock ’n roll. Hard rockin’ sinds 2013 en ieder jaar wordt hun agenda voller.

Howlin’ Stone is een jong kwartet uit Reuver en speelt de blues alsof ze op de bar van een juke joint in Clarksdale, Mississippi geboren zijn. Met een nieuw album op zak laten ze zien dat ook een Limburgse howl je kan raken tot op het bot

Als gitarist van het Venlose surftrash-trio Los Cheatos sloopte DJ Arny Aloha in de jaren negentig al menig rokerig etablissement. Met zijn nieuwe band de Aloha Sluts gaat hij een stapje verder. Vandaag etaleert Arny zijn grote collectie surf, garage, rock ’n roll, blues en exotica.

Tweets

Tips

donderdag 25 juli

Noi!se

+ The Young Ones
uitverkocht
zaterdag 20 april

Kasalla

Rudeldiere Tour 2024
vrijdag 14 juni

Bob Wayne

in Klup77
zaterdag 28 september

Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden