19 maart 2016

Fresku

Brandwerk + Brada Bong + Nyn + Trap afterparty: Rik Crease + Geckus Mcfly + K-Soul + Rxck Lee + Host: Seip (The Beard Squad)
archief
Hiphop Festival
Open 20:00 / Aanvang 21:00 / Einde 04:00
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 13,50 euro
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 11 euro

De Eindhovense rapper Fresku brak drie jaar geleden door met zijn tweede album Maskerade. Daarop bleek dat hij niet alleen de grappigste rapper van Nederland is, maar ook een van de weinige hiphoppers die hun kwetsbare kant durven laten zien. En vergeet ook zijn partner-in-rhyme Teemong niet – verantwoordelijk voor Fresku’s beats, de on-Nederlands strakke videoclips en de hilarische filmpjes van zijn alter ego Gino Pietermaai. Op 4 september verscheen Fresku’s nieuwe album Nooit Meer Terug, eerste single Ik Wil is typisch Fresku: pijnlijk eerlijk en geweldig goed!

Brandwerk stond al in de finale van de Grote Prijs, ging met Great Minds mee op tour én trad afgelopen Koningsdag nog op voor het Koningspaar. Nu is er dan eindelijk hun eerste officiële release: een re-release van hun EP Voeding Voor De Geest. In het najaar moet hun debuutalbum Water Voor De Oogst verschijnen.

Nyn is een female MC. Haar naam, afgeleid van haar eigen naam Nynke, staat voor jezelf zijn. Momenteel studeert ze aan de Herman Brood Academie discipline MC. Samen met haar vriend Brada Bong zullen ze de lokale support voor Daadkracht vormen.

Na al dit live geweld gaan we nog even door met de afterparty! Trap & hiphop voeren de boventoon en zal gebracht worden door DJ’s Rik Crease, Geckus McFly, K-Soul + Rxck Lee. De avond wordt aan elkaar gepraat door host Seip (bekend van The Beard Squad).

Na zelf drie jaar geleden te zijn genezen van een vorm van kanker besluit initiatiefnemer Floor Hendrix dat het tijd is voor actie! In samenwerking met Grenswerk, Statement Agency, Empiri Bookings en Studio Denk gaat hij door het organiseren van Daadkracht Festival geld in zamelen voor KIKA. Een bewuste keuze… “Kinderen moeten kind kunnen zijn”.

Alle opbrengsten van deze avond gaan naar KIKA. 

Tweets

Tips

vrijdag 17 januari

VENUES

Transience Tour
vrijdag 15 november

Elmer

donderdag 17 oktober

Portland

Call It What You Want
donderdag 28 november

Bizkit Park

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden