27 april 2016

Daybirds Kingsday Festival

The Black Cult + The Lumes + Bert Scholten + The Jagged Frequency + Eegah + Aloha Sluts + Charlie & The Lesbians + The Super Soakers + Condor
archief
Koningsdag Festival / Shannons Irish Pub + Vader Klaassens + Take Five
Aanvang 13:00

Nightbirds (Grenswerk, Peperstraat 10)
19:00 Iguana Death Cult
19:30 Crows
20:15 Canshaker Pi
20:45 Heavy Trash
21:45 Terry Malts
22:15 Death Alley
23:00 St. Tropez

Daybirds
Vader Klaassens (Parade 67)
13:00 Condor
14:00 Eegah
15:00 The Jagged Frequency
16:00 Bert Scholten

Shannons Irish Pub (Parade 69)
13:30 The Super Soakers
14:30 Charlie & The Lesbians
15:30 The Lumes
16:30 The Black Cult

Take Five (Parade 62)
14.30 Aloha Sluts
16.00 Aloha Sluts

Nightbirds Festival bestaat uit een Nightbirds-programma in Grenswerk in de avond en een gratis Daybirds-programma dat overdag plaatsvindt in binnenstad. Van 13:00 tot 18:00 spelen deze bands in Shannons Irish Pub, Vader Klaassens & Take Five.

The Black Cult
Dagprogramma wordt afgesloten door de Black Cult, die niet zwart zijn en ook niet in een sekte zitten. Ze maken wel van die populistisch perfecte garage. Geen tijd om te zeuren want Douwe heeft in twee minuten tijd zes nummers erdoor heen geramd. Vergeet niet je voeten te vegen voordat je over het plafond loopt.

The Lumes
We luisterden laatst het programma van de Popronde (200+ bands) en dat was echt 90% stront. Toen hoorden we The Lumes en we werden meteen bang: er zijn echt té weinig bands in Nederland die goed boze muziek maken. Leer allemaal van deze band.

Bert Scholten
We kunnen wel veilig zeggen dat Bert Scholten de interessantste muzikant van Nederland is. Een man met een synthesizer en briljante teksten over exhibitionistische sporters en gepensioneerde belastingcontroleurs. Het is geen band, dus niet schrikken, maar dit gaat werken. Geloof ons.

The Jagged Frequency
We waren even bang dat de Belgse pot met goede bandjes bijna op was, maar toen was daar The Jagged Frequency. Dikke stoner en psych vibes op een bedje van fuzzy gitaren. Bedankt België, je stelt ons nooit teleur.

Aloha Sluts
Aloha Sluts is een instrumentaal surf-trio uit Venlo, Tilburg en Middelburg. De muziek is te omschrijven als een kruising tussen Link Wray en Dick Dale of een
mix van de soundtrack van Pulp Fiction en rockabilly, kortom ‘surfabilly’. De drie bandleden hebben hun sporen ruimschoots verdiend als lid van diverse
roemruchte bands uit de rockabilly- en surfscene van Nederland.

Eegah
Twee inboorlingen die hun grot uit kwamen en besloten om rockhits te gaan schrijven. Alpha-male rock (age) party. Verwacht veel spierballen, haar, tanktops en intellectueel stimulerende teksten.

Charlie & The Lesbians
Dit zul je ons nooit horen zeggen: “Ik wou dat Eindhoven zou stoppen met het produceren van goede bands”. Nooit. Maar dan verwachten we wel weer een potje perfect pop/garage zoals we dat gewend zijn verdomme!

The Super Soakers
Ze speelden al op het slotconcert van Afterpartees en we hoorden laatst dat zanger Niek Nellen verliefd is op deze band. Deze jongens uit Boxmeer maken van die popliedjes die blijven plakken als een teek en spelen live verontrustend goed voor zo’n jonge band. Waar is die tijd gebleven dat we beginnende bands uit konden lachen. Eikels.

Condor
Dit gaat nog vaak geschreven worden, maar wij willen de eerste zijn: de drummer van deze band is 13 jaar oud. En hij heeft al het ego van Lars Ulrich. En zo hoort dat. Deze jongens speelden een tijd geleden in Ojc Niks te Horst en gaven daar, terwijl ze nog net niet volwassen zijn, een show waar iedereen jaloers op mag zijn. Oh, en het is een mix tussen Fugazi en Wolfmother of zo. Sexy.

Tips

vrijdag 11 december

S10

Albumtour
zondag 29 november

The Commitments Project

Film + Live
woensdag 17 november

Kim Wilde

Greatest Hits World Tour
Locatie: de Maaspoort
zaterdag 15 mei

Wende

'De Wildernis' in de Maaspoort
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden