14 april 2024

Down By The River 2024

David Eugene Edwards + Hackensaw Boys + Lauren Ruth Ward + Brothers Moving + néomí + Timo & The Stardusters + Woody & Paul
archief
Americana, Roots & Alt.country Festival
Open 15:00 / Aanvang 15:30
Early Fish 30 euro
Regular 35 euro

Klik hier voor de timetable op groter formaat.

We zijn super verheugd om niemand minder dan David Eugene Edwards (natuurlijk bekend van zijn werk met 16 Horsepower en Wovenhand) als headliner voor deze editie te mogen aankondigen. Daarnaast keren Hackensaw Boys terug naar Venlo, nodigen we de Deense sensatie Brothers Moving uit en zorgt Lauren Ruth Ward voor een geheel eigen mix van indie en americana, afgetopt met een portie seventies-glam.

David Eugene Edwards
Door zijn werk met 16 Horsepower, Wovenhand en als soloartiest is David Eugene Edwards bekend geworden als een krachtige verhalenverteller. Tijdens deze show zal hij nummers uit zijn levenslange oeuvre doen. Met thema’s als geloof, liefde en strijd ademen zijn muzikale creaties de sfeer van traditioneel vertellen en zijn ze doordrenkt met de lessen van zijn persoonlijke reizen.

Door gebruik van een scala aan instrumenten brengt hij een kenmerkend geluid dat zich tussen country, Americana, bluesrock, folk en meer beweegt. Tijdens onzekere tijden is de muziek van David Eugene Edwards altijd een bron van troost en een steunende hand geweest. Bereid je voor om je onder te dompelen in een live uitvoering van zijn prachtige verhalen.

Hackensaw Boys
The boys are back in town! In 2015 waren Hackensaw Boys te gast tijdens de allereerste editie van Down By The River en nu keren ze eindelijk terug. Hackensaw Boys zijn een veelzijdige rootsmuziekband die al meer dan twee decennia actief is en bekend staat om hun energieke liveoptredens en hun vermogen om verschillende genres binnen de Amerikaanse rootsmuziek te verkennen.

De band staat bekend om hun unieke instrumenten, zoals de charismo, die hun geluid een unieke kwaliteit geven. Hackensaw Boys zijn toegewijd aan het behouden van de wortels van Amerikaanse rootsmuziek terwijl ze zelf altijd blijven evolueren.

Brothers Moving
Ontdek het betoverende verhaal van deze Deense broers, wiens muzikale reis begon in de bruisende straten van New York. Als straatmuzikanten in Brooklyn en Manhattan vonden ze hun unieke identiteit en ontwikkelden ze een authentieke, meeslepende stijl. Met hun rauwe energie en charismatische optredens hebben ze een trouwe fanbasis opgebouwd over de hele wereld.

Geworteld in blues, soul, rock, folk en funk, komt hun muziek tot leven door de spontane creativiteit die ontstaat zodra deze vier broers hun instrumenten oppakken en alles loslaten. Mis deze kans niet om deel te zijn van deze betoverende muzikale reis!

Lauren Ruth Ward
De muziek van Lauren Ruth Ward heeft zich de afgelopen jaren als een lopend vuurtje door LA verspreid nadat ze haar geboortestad Baltimore heeft verlaten. Haar teksten zijn gebaseerd op haar eigen leven en weten zowel kwetsbaarheid als kracht uit te stralen. De muziek schommelt tussen indie, pop, Americana en singer-songwriter.

néomí
Maak kennis met een singer-songwriter néomí, die authentieke verhalen schrijft ondersteund door soundscapes geïnspireerd door zowel klassieke als moderne folk songwriters. Ondanks een niet zo succesvolle start met pianoles, herontdekte ze haar passie voor muziek na het zien van een inspirerende livevideo van Ben Howard. Na het perfectioneren van haar vaardigheden en het ontwikkelen van haar eigen geluid, bracht ze in 2020 haar eerste singles uit, dndersteund door producer Edd Hartwell en met de steun van singer-songwriter Don Mclean. Haar debuut-EP “before” werd goed ontvangen en leverde haar miljoenen streams op, gevolgd door lovende recensies van verschillende media. Haar nieuwste EP “after” werd goed ontvangen en ze werkt momenteel aan haar debuutalbum, dat gepland staat voor release in het tweede kwartaal van 2024.

Timo & The Stardusters

Timo & The Stardusters spelen toegankelijke indiefolk met invloeden van surf, country/americana en jaren 60/70 rock, en duidelijke inspiratie van grootheden als Neil Young, Wilco en Kurt Vile. Hun timide folk-nummers strelen zachtjes je oor, als een zomerbriesje. Maar als je ze live ziet, komt een hele andere kant naar boven. Met veel gitaren en een krachtig geluid transformeren ze hun liedjes in ruige rocksongs die je gegarandeerd laten bewegen.

Woody & Paul
Dit onverschrokken gitaarduo staat sinds 2005 samen op het podium. Deze eigenzinnige muzikanten zijn al bijna twintig jaar bezig met het creëren van hun unieke repertoire, dat zich onderscheidt van de gangbare indie sound. Het duo lanceerde zes albums bij verschillende indielabels. Ze veroverden een eigen plek in de muziekscene en legden een stevige fundering voor toekomstige muzikale avonturen.

Down By The River Festival is een samenwerking tussen Grenswerk en Sedate Bookings.

Tips

zaterdag 26 oktober

Van Dik Hout

30 Jaar 'Stil In Mij'
zaterdag 14 december

Clean Pete's Kerstshow

i.s.m. Maaspoort
vrijdag 17 januari

VENUES

Transience Tour
vrijdag 31 mei

Fleetwood Mac - The Incredible Story

door The Cosmic Carnival
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden