17 februari 2017

Delain

+ Aeverium
presented by Zwaarwerk
archief
Symphonic Metal
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 21 euro / Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 19 euro

Afkomstig uit Zwolle, maar op dit moment één van de grootste bands in de zwaardere muziekscene: Delain. Vanaf het begin doen ze alles op hun eigen manier en creëerden ze hun eigen symfonische metalsound, en dat werkt! Hun debuutalbum Lucidity uit 2006 maakte meteen indruk en met hun uitgebreide tourschema bouwden ze bovendien een stevige livereputatie op. Sindsdien brengen ze album na album uit, en ook dit jaar zitten ze niet stil. Er kwam een EP uit en ook hun vijfde studioalbum werd voltooid. En dat natuurlijk naast een flinke festivaltour.

Hun nieuwe album Moonbathers is er een van extremen. De nummers zijn harder en de ballads op de plaat zijn juist gevoeliger. Er is zelfs een geheel eigen versie van Queens nummer Scandal opgenomen, waar ze met toestemming van Brian May een geheel eigen draai aan gaven.

Dit jaar viert de band hun 10e verjaardag, maar aan stoppen denken ze nog lang niet. En waarom zouden ze, hun fanbase groeit nog steeds en ook de nieuwe ideeën blijven komen. “We weten niet hoe we dit jaar moeten gaan overtreffen, maar na het vieren van ons 10 jarig jubileum gaan we ons weer volop richten op de toekomst!”

Aeverium speelde onder andere al met Kamelot, Moonspell en Xandria en is nu bevestigd om de support voor deze show te komen doen!

Tweets

Tips

zaterdag 10 november

Nielson

Diamant Tour
zaterdag 19 januari

This is Jackson's THRILLER

Clubtour 2019
zaterdag 5 mei

Lusine (live)

+ Roel Funcken (live)
+ Vj The C-Men
+ aftershow clubnight hosted by Raum 3 (gratis entree vanaf 23:00)
zaterdag 6 oktober

Hundred Seventy Split (UK)

Voormalig leden Ten Years After
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden