25 januari 2019

DeWolff

+ Walden
+ DJ Wim Behre
archief
Psychedelische Bluesrock
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 18 euro
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 20 euro

De DeWolffjes zijn terug! DeWolff is een driekoppige rock-‘n-roll band uit Nederland. Ze waren nauwelijks nog tieners toen de band werd opgericht in 2007 en leefden toen al op een dieet van Jimi Hendrix, The Doors, Leon Russel, Allman Brothers en Led Zeppelin. DeWolff ontstond rond de broers Pablo (zanger / gitarist) en Luka van de Poel (drums), 13 en 15 op dat moment, en Hammond organist Robin Piso, die op dit moment 17 was. Hun mix van uitbundige neo-psychedelica zorgde ervoor dat ze hun eerste platencontract binnen een jaar binnen tikten. Sindsdien hebben ze een EP, 5 studioalbums en een livealbum en hebben ze het grootste deel van hun volwassen leven op het podium of onderweg doorgebracht. Zo heeft DeWolff in de afgelopen jaren al meer dan 800 shows gedaan.

Je kunt je voorstellen dat het zien van DeWolff een belevenis voor het leven is: het is een mengsel van onuitputtelijke energie, muzikaliteit, aanstekelijk enthousiasme en een play-like-it’s-your-last-show mentaliteit. DeWolff gaat nog altijd lekker. De band speelde een aantal uitverkochte tours in Europa en deden shows in landen als Australië en de VS. Verder speelde DeWolff voor 30.000 man op bijvoorbeeld Pinkpop, Lowlands en Sziget, als op festivals als Eurosonic, Reeperbahn, WDR’s Rockpalast, Rock Oz Arenes, Transmusicales, Montreux Jazz, Arezzo Wave Love en nog veel meer.

De support voor deze show wordt verzorgt door de Sittardse band Walden:
Van delay doordrenkte kabbelende rifjes naar psychedelische fuzz explosies. Komend uit het niets verraste het jonge Walden in de zomer van 2018 met een onverwachte show op Pinkpop, waarmee ze direct lovende recensies ontvingen. De band rondom schrijver en frontman Mees Hamer had toen nog maar weinig kilometers op de teller, maar stond al op de planken van Paradiso, Tivoli, Vera en Nieuwe Nor. De jonge honden uit het Limburgse Sittard doken vervolgens met 11 shows de Popronde in en oogstte meerdere goede live recensies. Support shows van DeWolff, The Sonic Dawn (DEN), The Grand East, The Sore Losers (BE) en Green Lizard mag de band al op hun giglijst bijschrijven. In januari 2019 komt de eerste officiële single & videoclip ‘Friends Are OK’ uit. Voorheen bracht de band enkele early recordings uit op de EP ‘Artefacts’.

Tweets

Tips

zaterdag 14 september

Flyte

Call It What You Want
donderdag 17 oktober

Portland

+ Noa Lee
Tien Jaar Grenswerk
donderdag 21 november

Will And The People

vrijdag 1 november

Hef

Elfstedentocht
Tien Jaar Grenswerk
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden