17 december 2023

Dick de Graaf Quartet

Club Autumn Leaves
archief
Jazz / Take Five Music Café
Open 17:00 / Aanvang 17:00
Deurverkoop 15 euro
Voorverkoop 12,50 euro

Op zondag 17 december is het de beurt aan Dick de Graaf Quartet! “In zijn nieuwe kwartet speelt Dick opnieuw met een inspirerende ritmesectie. Nieuw is de Londense piano virtuoos Barry Green die een paar jaar geleden naar Nederland verhuisde en via gemeenschappelijke kennissen in het Britse jazzcircuit met Dick in contact kwam. Als twee echte soulmates vonden ze elkaar meteen, zowel in hun favoriete jazz standards als in de hybride composities van Dick.

Twee oude muzikale vrienden van Dick sloten zich in september 2020 moeiteloos aan voor een opnamesessie: bassist Jos Machtel en drummer Pascal Vermeer, beiden inmiddels van een internationale allure en met het talent om naar believen heen en weer te schakelen tussen aangenaam swingende en aanstekelijke vrije ritmiek. Het Dick de Graaf Quartet is ready to go!

Dick de Graaf staat internationaal bekend als een bevlogen en avontuurlijke saxofonist met een tijdloze warme toon. Dit jaar ontving hij de Edison Oeuvreprijs voorzijn bijdrage aan de Nederlandse jazz in de afgelopen veertig jaar. Het juryrapport spreekt over ‘een ware ambassadeur van de jazzmuziek die hij blijft voeden met vernieuwing. Hij kent de dynamiek van een goede spreker: nuance en contrasten, verrassingen en rust, de luisteraar aan de hand meenemen.’

Dick de Graaf (Tenorsaxofoon)  –  Barry Green (Piano) – Jos Machtel (Contrabas) – Pascal Vermeer (Drums)

Club Autumn Leaves is een concertserie van Jazz in Limburg in samenwerking Take Five Music Cafe en Poppodium Grenswerk. Deze serie wordt ondersteund door het Nationaal Podiumplan, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Fonds Podiumkunsten en SLIM.

Tips

uitverkocht
vrijdag 8 maart

Hallo Venray

in Klup77
uitverkocht
zaterdag 20 april

Kasalla

Rudeldiere Tour 2024
vrijdag 31 mei

Fleetwood Mac - The Incredible Story

door The Cosmic Carnival
zondag 6 oktober

The Dublin Legends (Formely The Dubliners)

On The Road Again Tour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden