zondag 25 juni

Down By The River

The Reverend Peyton's Big Damn Band + Scott H. Birham + Rose Marin + Violet's Tale + more TBA
tickets
Roots & Americana Festival
Open 14:00 / Aanvang 15:00
Early Fish 23,50 euro
Regular 28 euro
Deurverkoop 30 euro

The Reverend Peyton’s Big Damn Band

The Reverend Peyton’s Big Damn Band, twee keer genomineerd voor de BMA, is de grootste front-porch bluesband ter wereld. Ze worden geleid door Reverend Peyton, die door velen wordt beschouwd als de beste finger picker van dit moment. Hij heeft een reputatie opgebouwd als zowel een buitengewoon overtuigende performer als een overtuigende evangelist voor de rootsy, country bluesstijlen die al vroeg in zijn leven tot zijn verbeelding spraken en hem en zijn band inspireerden om pelgrimstochten te maken naar Clarksdale, Mississipi om te studeren bij blues meesters. Nu is de Big Damn Band terug met een nieuwe plaat ‘dance songs for hard times’ die debuteerde op #1 in de Bilboard en iTunes Blues Charts.

Rose Marin

Rose Marin is een Nederlandse singer-songwriter. In een blend van americana, folk en soul, brengt ze herkenbare situaties tot leven die spreekt tot ieders eigen verbeelding. Waar ze in het echte leven een gesloten boek is, geeft ze zich in haar muziek volledig bloot. Na de release van haar debuut EP in 2021, toerde ze in 2022 door het hele land met Popronde.

Scott H. Biram

Hij is The Dirty Old One Man Band. De bezielde zanger en songwriter Scott H. Biram brengt een unieke mix van ‘echte’ country, old-school akoestische blues en punk, met invloeden variërend van Minor Threat en Slayer tot Bill Monroe en Mississipi Fred McDowell. Biram is een eenmansband, die al zijn songs speelt op een Gibson Hollow-body gitaar uit 1959 en een versterkt stomp board. Biram ontketent een vurig vertoon van onvervalste blues, country, bluegrass en rock ’n roll, maar mixt dit met punk, heavy metal, en eerlijk gezegd, alles wat hij wil. Dit alles met oprechte respect voor de tradities van de rootsmuziek.

Violet’s Tale

Alhoewel het hart van de band bij Country en Americana ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen van dit genre voorbij door invloeden van verschillende andere stijlen in hun songwriting-proces mee te nemen. Deze benadering zorgt voor een gevarieerd repertoire, dat zowel meeslepende ballads als opzwepende, galopperende nummers bevat. Op het podium is de band energiek, en komen hun songs met enthousiasme over in de zaal; de passie voor de muziek is duidelijk zichtbaar. Door een aantal jaar lang in en rondom de Benelux te hebben gespeeld heeft hen tot een respectabele naam in de regio gemaakt, en er wordt onvermoeid gewerkt om hun muziek te brengen tot ver daar voorbij.

Tips

zaterdag 27 mei

Randy Hansen

donderdag 13 april

Martin Turner

ex Wishbone Ash
vrijdag 29 september

The Legend of Springsteen

vrijdag 2 juni

United

W/ Idaly + La June + Bobby G + BobbyFresh + NT Agita & more
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden