zondag 14 mei

Down By The River

Christopher Paul Stelling + Gregory Page + Baptiste W. Hamon + Cale Tyson + The Dawn Brothers + more TBA
tickets
Roots & Alt.country festival
Open 15:00 / Aanvang 16:00
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 23,50 euro / Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 28,50 euro

Op zondag 14 mei vindt in Poppodium Grenswerk de derde editie van het festival Down By The River plaats. Down By The River festival richt zich op vernieuwende roots en alt-country muziek. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met boekingskantoor Sedate Bookings. Op de afgelopen twee edities stonden artiesten als Ryley Walker, Hackensaw Boys, Nikki Lane, The Wood Brothers, David Corley, Mandolin Orange en nog veel meer.

Down By The River
Zondag 14 mei 2017
Open 15:00/Aanvang 16:00

Christopher Paul Stelling
Christopher Paul Stelling is geen onbekende in Venlo. Hij stond eerder al op het Zomerparkfeest en gaf verleden jaar nog een bloedmooie concert in Take Five. Waar Christopher normaliter solo de hele wereld doorkruist neemt hij deze keer een band mee, bestaande uit een bassist en fiddle speler. Deze troubadour uit New York combineert oude blues met Americana en folk.

Gregory Page
Geboren en getogen Londenaar Gregory Page verruilde het leven in de UK al vroeg voor de Californische zon. Hier begon hij zijn nummers te schrijven die hem vervolgens de hele wereld over brachten. Zijn mix van jazz, folk en Americana biedt een perfecte bodem voor zijn prachtige verhalen, waarvan Page een uitmuntend verteller is. Page komt met band. Zijn nieuwe album verschijnt in het voorjaar.

Baptiste W. Hamon
Americana chansons, zo zou je de liedjes die Baptiste W. Hamon maakt kunnen noemen. Een Prijse singer-songwriter met liedteksten in z’n moerstaal. Amerikaanse country en Franse volksmuziek in de blender. Hamon laat zich inspireren door Amerikaanse singer-songwriters als Townes van Zandt en Leonard Cohen, maar zingt tegelijkertijd in het Frans. Hamon bracht in 2016 zijn debuutalbum uit en speelde dit jaar op Eurosonic/Noorderslag.

Cale Tyson
De jonge Cale Tyson brengt onvervalste country naar Down By The River. Deze getalenteerde singer-songwriter uit Nashville, Tennessee maar groeide op in Fort Worth, Texas, de plek waar ook folk-icoon Townes van Zandt vanaf komt. En dit is te horen in de rauwe country liedjes die deze jongeman maakt. Old school country voor de nieuwe generatie.

The Dawn Brothers
Deze vrije vogels uit eigen land laten zich graag inspireren door bands als CCR en The Band. Rauwe, energieke country-boogie die enorm aanstekelijk werkt op het podium. Het debuutalbum ‘Staying Out Late’ verschijnt op 23 maart en is geproduceerd door niemand minder dan Pablo van der Poel (DeWolff).

Tweets

Tips

woensdag 7 juni

John Bramwell (I Am Kloot)

+ Dave Fidler
zaterdag 29 april

Future Flavour - The End

Teddy Killerz + Shapez + NCT
vrijdag 29 september

De Dijk

zondag 28 mei

Het Venlose Beatles Collectief

Single-presentatie Project Liverpool
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren