14 mei 2017

Down By The River

Fred Eaglesmith + Christopher Paul Stelling + Gregory Page + Tim Knol + Baptiste W. Hamon + Cale Tyson + The Dawn Brothers + Matt Watts + Leadbeaters + Any Vegetable
archief
Roots & Alt.country festival
Open 15:30 / Aanvang 16:30
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 28,50 euro
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 23,50 euro

Op zondag 14 mei vindt in Poppodium Grenswerk de derde editie van het festival Down By The River plaats. Down By The River festival richt zich op vernieuwende roots en alt-country muziek. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met boekingskantoor Sedate Bookings. Op de afgelopen twee edities stonden artiesten als Ryley Walker, Hackensaw Boys, Nikki Lane, The Wood Brothers, David Corley, Mandolin Orange en nog veel meer.

Fred Eaglesmith & Band
Fred Eaglesmith zijn nummers gaan over het plattelandsleven, tractors, honden, wapens, drank, het harde bestaan als boer en mislukte liefdes. Fred is deels muzikant, deels cabaretier en komt graag in Nederland, het geboorteland van zijn opa Rintje.

Christopher Paul Stelling
Christopher Paul Stelling is geen onbekende in Venlo. Hij stond eerder al op het Zomerparkfeest en gaf verleden jaar nog een bloedmooie concert in Take Five. Waar Christopher normaliter solo de hele wereld doorkruist neemt hij deze keer een band mee, bestaande uit een bassist en fiddle speler. Deze troubadour uit New York combineert oude blues met Americana en folk.

Gregory Page & Band
Geboren en getogen Londenaar Gregory Page verruilde het leven in de UK al vroeg voor de Californische zon. Hier begon hij zijn nummers te schrijven die hem vervolgens de hele wereld over brachten. Zijn mix van jazz, folk en Americana biedt een perfecte bodem voor zijn prachtige verhalen, waarvan Page een uitmuntend verteller is. Page komt met band. Zijn nieuwe album verschijnt in het voorjaar.

Tim Knol
Tim Knol is terug! Nieuw werk onder zijn eigen naam is opgenomen en verschijnt aan het eind van de zomer. Tim Knol komt solo naar Down By The River en speelt in de Joriskerk als onderdeel van het festival.

Down By The River
Zondag 14 mei 2017
Open 15:00/Aanvang 16:00

 

Baptiste W. Hamon
Americana chansons, zo zou je de liedjes die Baptiste W. Hamon maakt kunnen noemen. Een Prijse singer-songwriter met liedteksten in z’n moerstaal. Amerikaanse country en Franse volksmuziek in de blender. Hamon laat zich inspireren door Amerikaanse singer-songwriters als Townes van Zandt en Leonard Cohen, maar zingt tegelijkertijd in het Frans. Hamon bracht in 2016 zijn debuutalbum uit en speelde dit jaar op Eurosonic/Noorderslag.

Cale Tyson
De jonge Cale Tyson brengt onvervalste country naar Down By The River. Deze getalenteerde singer-songwriter uit Nashville, Tennessee maar groeide op in Fort Worth, Texas, de plek waar ook folk-icoon Townes van Zandt vanaf komt. En dit is te horen in de rauwe country liedjes die deze jongeman maakt. Old school country voor de nieuwe generatie.

The Dawn Brothers
Deze vrije vogels uit eigen land laten zich graag inspireren door bands als CCR en The Band. Rauwe, energieke country-boogie die enorm aanstekelijk werkt op het podium. Het debuutalbum ‘Staying Out Late’ verschijnt op 23 maart en is geproduceerd door niemand minder dan Pablo van der Poel (DeWolff).

Matt Watts
Matt Watts (1987) werd geboren in Philadelphia in de VS. Hij nam op z’n 15de zijn eerste songs op aan de oevers van de Missouri-rivier in Montana en sinds zijn aankomst in Antwerpen op 19-jarige leeftijd is hij uitgegroeid tot een volwaardige singer-songwriter.

Leadbeaters
Dit illustere trio bestaat uit de zachte kern van de beruchte streetgrass-formatie The Pedro Delgados. Drie mannen rond een vintage microfoon die op banjo, gitaar en contrabas een mix van Amerikaanse traditionals, old time country, blues, bluegrass, folk en gospel spelen.

Any Vegetable
Deze zeskoppige Nijmeegse band heeft een Venlose superster als zanger, Baer Traa! Vorig jaar bracht de band hun debuut ‘VEG OUT’ uit. Any Vegetable is een Nijmeegse rootsy bluesband met invloeden jazz, country, en funk.

Tweets

Tips

donderdag 12 september

Ten Years After

zondag 3 november

Dekker

Call It What You Want
vrijdag 29 november

De Donkere Dagen

Jasper Steverlinck in de Joriskerk
donderdag 28 november

Bizkit Park

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden