08 april 2018

Down By The River

Blitzen Trapper + The Deep Dark Woods + Andrew Combs + Kacy and Clayton + The Yawpers + Twain + Sheesham, Lotus & Son + more!
archief
Americana & Roots Festival
Open 15:00 / Aanvang 15:30
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 26 euro
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 23,50 euro

Blitzen Trapper
Blitzen Trapper is een zeskoppige band uit Portland, Oregon die haast perfecte indiepopliedjes maakt. Nummers in vele stijlen, verassend en dynamisch. Soms klinkt het alsof The Beatles stiekem een Americana-album hebben opgenomen en soms alsof Beck samen met Neil Young & Crazy Horse een hit heeft geschreven. Blitzen Trapper is in 2000 opgericht en brak in 2007 door met het derde album ‘Wild Mountain Nation’. Het nieuwe album ‘Wild and Reckless’ is nu uit. Frontman Eric Earley, de belangrijkste tekstschrijver en arrangeur van de band, bewijst zich opnieuw en levert wederom een serie hoogstaande en bloedmooie liedjes af die door de bezielde band hartstochtelijk muzikaal omlijst worden.

The Deep Dark Woods
Het was jarenlang stil na het succesvolle album Jubilee uit 2013. In de pauze die ontstond zijn de bandleden van The Deep Dark Woods opnieuw gerangschikt. Met het nieuwe album Yarrow dat eind oktober is verschenen, bewijst The Deep Dark Woods dat ze nog even muzikaal zijn als in voorgaande jaren. De negen nieuwe nummers die op de nieuwe plaat terecht zijn gekomen zijn stuk voor stuk melancholisch en meeslepend van aard. Net als waar eerder menig grote murderballad ontstond, klinkt ook op Yarrow de nodige scheut gotisch surrealisme.Songwriter Boldt combineert moeiteloos de muzikale folk- en bluestradities van Ierland tot Tennessee. En alhoewel zijn songs met de jaren steeds droeviger lijken te worden, klinkt de band nog steeds fris en verrassend.

Andrew Combs
De in Texas geboren en tegenwoordig in Nashville wonende Andrew Combs liet voor het eerst van zich horen in 2010. De digitaal uitgebrachte ep ‘Tennessee Time’ zette meteen alle antennes op scherp bij liefhebbers van popmuziek met vleugjes roots country en americana. Stel je voor dat Harry Nilsson een ontmoeting heeft met Townes Van Zandt en Guy Clark is ook niet ver weg.

Kacy and Clayton
Siren’s Song is het nieuwe wapenfeit van neef en nicht Kacy and Clayton, hiermee keren ze terug nadat ze in 2016 als voorprogramma van Daniel Romano door Europa toerde. Hij is het ook die de cover van Siren’s Songs ontwierp. De verwachtingen worden nog hoger als je weet dat Wilco’s Jeff Tweedy de plaat heeft geproduceerd.

The Yawpers
Het derde album van The Yawpers is getiteld ‘Boy in a Well’ en speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog waar een moeder die haar pasgeboren baby verlaat. Er borrelt echter nog veel meer onder de oppervlakte, net zoals bij de band zelf. Als je naar The Yawpers luistert snap je het. Het geluid van de band kent vele vaders. Je hoort ouderwetse country en roots, maar ook The Cramps, Dead Kennedys en Springsteen. Dit tweede album werd geproduceerd door Tommy Stinson van The Replacements en Alex Hall die eerder werkte met JD McPherson en Pokey Lafarge. Genoeg name-dropping, gewoon een te gekke band!

Twain
De band Twain is het geesteskind van singer-songwriter Mt. Davidson. Op albums als ‘Sleeping Tree’ en ‘Alamanack’ horen we hoe Davidson worstelt met depressie en zijn neurotische stoornissen. Sublieme indringende songs en sfeer die soms doen denken aan Jeff Buckley, een vroege Dirty Projectors, Big Thief, Cass McCombs. Folkrock waar de intense waanzin continue op de loer ligt.

Sheesham, Lotus & Son
Het Canadese trio Sheesam & Lotus en ‘Son maakt een lekker rammelende mix van historische Mississippi folkblues, Appalachian folk en brassbandmuziek. Zowel hun verschijning als hun instrumentarium doet vermoeden dat ze net een uitdragerij hebben leeggekocht, maar dat draagt alleen maar bij aan het authentieke Mississippi-, Appalachen en New Orleans-gevoel.

Jay-Roon
Eind vorig jaar vertrok Jay-Roon (frontman Jeroen kennen we van Maison Du Malheur) naar “The Big Easy” waar hij een maand lang onderdak vond in de wijk Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Daar kwam hij in aanraking met de intense muzikale straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten zoals King James & the Special Men, Walter “Wolfman” Washington & Leyla McCalla aan het werk. Met een hoofd vol inspiratie en een oude tenorgitaar keerde Jay-Roon terug naar Europa om neer te strijken in een verbouwde cementfabriek in de Catalaanse Pyreneeen. In de zes weken die volgde werd de basis gelegd voor het debuutalbum “Home to many a Creature”, een sfeervolle, intieme, ronkende maar boven alles swingende plaat met karakter en exotische hartslag.

Jerry Leger & The Situation
De Canadees Jerry Leger blijft een door velen onopgemerkte grootheid. De dynamiek spat van de spreekwoordelijke groeven wanneer je de band hoort. Deze man voelt zich thuis in door rock geoliede tunes, vette blues maar ook de ingetogen kant wordt niet geschuwd.

Maurice van Hoek
Maurice van Hoek ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden VS vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor zijn debuutalbum Live Forevermore.

Tweets

Tips

donderdag 21 november

Will And The People

vrijdag 17 januari

VENUES

Transience Tour
vrijdag 28 maart

Bob Marley & The Wailers Live!

door Rootsriders feat. Mo Ali
vrijdag 22 november

New Model Army

Unbroken Part 2 Tour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden