zondag 8 april

Down By The River

Blitzen Trapper + The Deep Dark Woods + The Yawpers + Jay-Roon + more TBA
tickets
Americana & Roots Festival
Open 15:00 / Aanvang 15:30
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 23,50 euro

Blitzen Trapper
Blitzen Trapper is een zeskoppige band uit Portland, Oregon die haast perfecte indiepopliedjes maakt. Nummers in vele stijlen, verassend en dynamisch. Soms klinkt het alsof The Beatles stiekem een Americana-album hebben opgenomen en soms alsof Beck samen met Neil Young & Crazy Horse een hit heeft geschreven. Blitzen Trapper is in 2000 opgericht en brak in 2007 door met het derde album ‘Wild Mountain Nation’. Het nieuwe album ‘Wild and Reckless’ is nu uit. Frontman Eric Earley, de belangrijkste tekstschrijver en arrangeur van de band, bewijst zich opnieuw en levert wederom een serie hoogstaande en bloedmooie liedjes af die door de bezielde band hartstochtelijk muzikaal omlijst worden.

The Deep Dark Woods
Het was jarenlang stil na het succesvolle album Jubilee uit 2013. In de pauze die ontstond zijn de bandleden van The Deep Dark Woods opnieuw gerangschikt. Met het nieuwe album Yarrow dat eind oktober is verschenen, bewijst The Deep Dark Woods dat ze nog even muzikaal zijn als in voorgaande jaren. De negen nieuwe nummers die op de nieuwe plaat terecht zijn gekomen zijn stuk voor stuk melancholisch en meeslepend van aard. Net als waar eerder menig grote murderballad ontstond, klinkt ook op Yarrow de nodige scheut gotisch surrealisme.Songwriter Boldt combineert moeiteloos de muzikale folk- en bluestradities van Ierland tot Tennessee. En alhoewel zijn songs met de jaren steeds droeviger lijken te worden, klinkt de band nog steeds fris en verrassend.

The Yawpers
Het derde album van The Yawpers is getiteld ‘Boy in a Well’ en speelt zich af in de Eerste Wereldoorlog waar een moeder die haar pasgeboren baby verlaat. Er borrelt echter nog veel meer onder de oppervlakte, net zoals bij de band zelf. Als je naar The Yawpers luistert snap je het. Het geluid van de band kent vele vaders. Je hoort ouderwetse country en roots, maar ook The Cramps, Dead Kennedys en Springsteen. Dit tweede album werd geproduceerd door Tommy Stinson van The Replacements en Alex Hall die eerder werkte met JD McPherson en Pokey Lafarge. Genoeg name-dropping, gewoon een te gekke band!

Jay-Roon
Eind vorig jaar vertrok Jay-Roon (frontman Jeroen kennen we van Maison Du Malheur) naar “The Big Easy” waar hij een maand lang onderdak vond in de wijk Musicians’ Village in de Upper Ninth Ward. Daar kwam hij in aanraking met de intense muzikale straatcultuur van de stad en zag hij lokale artiesten zoals King James & the Special Men, Walter “Wolfman” Washington & Leyla McCalla aan het werk. Met een hoofd vol inspiratie en een oude tenorgitaar keerde Jay-Roon terug naar Europa om neer te strijken in een verbouwde cementfabriek in de Catalaanse Pyreneeen. In de zes weken die volgde werd de basis gelegd voor het debuutalbum “Home to many a Creature”, een sfeervolle, intieme, ronkende maar boven alles swingende plaat met karakter en exotische hartslag.

Tweets

Tips

zondag 25 februari

Ben Heights

#FreeYourSoul Tour
met Wudstik & Niels Veron
vrijdag 13 april

Spinvis

'Volgt het Spoor Tour'
vrijdag 20 april

The Hillbilly Moonshiners

play Mumford & Sons
zaterdag 10 maart

Roxeanne Hazes

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden