zondag 14 april

Down By The River

Cordovas + Nicole Atkins + Matthew Logan Vasquez + The Brother Brothers + more TBA
tickets
Roots & Americana
Open 15:00 / Aanvang 15:30

Down By The River Festival richt zich op vernieuwende roots en alt-country muziek. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met boekingskantoor Sedate Bookings. De eerste vijf namen voor de vijfde editie van het festival zijn nu bekend:

Cordovas
Pak de samenzang van Crosby, Still & Nash en de songwriting van bands als de The Allman Brothers en je krijgt de nieuwe Americana sensatie Cordovas. Deze country helden hebben in hun thuishaven Nashville al een cultstatus verworven. Hun nieuwe album That Santa Fe Channel krijgt net als hun titelloze debuut lovende recensies. Beide albums zorgen bij menig liefhebber van rechtgeaarde Americana voor kippenvel. De samenzang van Cordovas is verbluffend. Fris en van deze tijd, terwijl voorbeelden als Crosby, Stills & Nash of The Band nooit ver weg zijn.

Nicole Atkins
Er was die magische, korte, periode in de laten jaren ’60 tot het midden van de jaren ’70 waar er een unieke, vruchtbare en verbazingwekkende mix van country, pop en rhythm & blues werk gemaakt. Denk Ray Charles, daarna Solomon Burke gevolgd door het geluid van Muscle Shoals. Gespeend van country maar vol soulmuziek. Nicole Atkins’ nieuwste release, Goodnight Rhonda Lee, gaat hier verder. De zangeres uit New Jersey heeft een Orbison-esque stijl die klinkt of het thuishoort in een ander tijdperk (wat een goede zaak is), maar weet op hetzelfde moment hedendaags te zijn en op te vallen. Op haar laatste albums was er ruimte voor meer experiment, op Goodnight Rhonda Lee gaat ze terug naar basis met exceptioneel resultaat.

Matthew Logan Vasquez
Matthew Logan Vasquez heeft in 2018 non-stop muziek geproduceerd en getourt. Te beginnen met de release van zijn eigen Murder Ballads EP. Daarna het produceren en arrangeren van het Glorietta album (een supergroep met onder meer David Ramirez, Noah Gundersen en Nathaniel Rateliff). Tenslotte volgden de opnamen van de nieuwe full length, Light’n Up die uitkomt op 22 februari! Het album gaat naar eigen zeggen over zijn verhuizing van Austin naar Oslo, de vreugde en misère van een gezinsleven en de angst voor het onbekende. “We verhuisden naar Noorwegen vanwege de diagnose Alzheimer bij m’n schoonvader. Het is een hectisch jaar geweest, maar je doet wat je moet doen voor je geliefden. Dat is denk ik de moraal van deze LP”.

The Brother Brothers
Adam en David Moss zijn tweelingbroers komen uit Brooklyn, New York. Tijdens hun jeugdjaren samen musiceerden en zongen ze al samen maar na de hereniging in Brooklyn komen ze als het duo The Brother Brothers naar buiten. Daarmee brachten ze onlangs Some People I Know uit, een plaat die opvallend dicht in de buurt van dat andere New Yorkse duo Simon & Garfunkel. Niet alleen met de ravissante zangpartijen, maar ook vanwege de poëtische ballades. Verwacht rijke harmonieën begeleid door gitaar, cello, viool én banjo.

Tips

donderdag 7 februari

Sound of Students

Semester Opening
vrijdag 19 april

A Celebration of Prince

Let's Go Crazy Clubtour by Beautiful Strangers
vrijdag 3 mei

7 Miles To Pittsburgh

Album Release Tour
zaterdag 16 maart

Blackbird

Wild One Clubtour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden