zondag 7 juni

Down By The River

Dylan LeBlanc + Garrett T. Capps + Ian Noe + Suzanne Santo + Darlyn + Herman Brock Jr. + The Dibs + Drum&Beeker
tickets
Americana & Alt.country Festival
Open 16:00 / Aanvang 16:30
Early Fish 20 euro
Regular 25 euro
Deurverkoop 27,50 euro

Dylan LeBlanc, Garrett T. Capps en Ian Noe zijn de headliners van deze zesde editie van roots- en americanafestival Down By The River in Poppodium Grenswerk. In de zaal staan Dylan LeBlanc (VS), Garrett T. Capps (VS) en de Nederlandse band Darlyn. Ian Noe (VS) en Suzanne Santo (VS) spelen in de Joriskerk.

Down By The River vindt dit jaar voor het eerst plaats in de zomer. Op het terras van Grenswerk wordt daarom ook een klein buitenpodium gebouwd. Op dit kleine buitenpodium bij Grenswerk zijn gratis een drietal act te zien: Herman Brock Jr., The Dibs en Drum&Beeker.

Dylan LeBlanc
Na een aantal jaar de wereld over getoerd te hebben met het goed ontvangen album Cautionary Tales, is Dylan LeBlanc afgelopen jaar met zijn vierde album op de proppen gekomen: Renegade. Waar Cautionary Tales kenmerkend is om zijn intieme folkarrangementen is Renegade een stap in een nieuwe gewaagde richting. LeBlanc introduceert een ‘live’ sfeer – de plaat is grotendeels live op de studio vloer opgenomen – en is zijn beste werk tot op heden. Dynamisch, gelaagd, rockend. Dit laatste wapenfeit is opgenomen met Grammy-winnende producer Dave Cobb.

Garrett T. Capps
Nauwelijks een jaar na de onvolprezen voorganger In The Shadows (Again) slaagt Garrett T. Capps er andermaal in om te imponeren met zijn persoonlijke interpretatie van country die aansluit bij de destijds door Gram Parsons gelanceerde cosmic-country. Capps borduurt verder op die stroming waarmee ooit de Byrds en recent nog Daniel Romano mee experimenteerden. De space cowboy uit San Antonio bestuurt behendig de capsule, die vanuit de Yellow Dog Studio in Wimberly in het Texaanse luchtruim gelanceerd werd, met een tweede, fraaie luik van de In The Shadows-trilogie. In juni landt die capsule ook even in de Venlo rondom een korte tour van Capps met zijn NASA Cowboy band.

Ian Noe
Vanaf jonge leeftijd had Ian Noe al een gitaar in zijn hand. De Amerikaanse singer-songwriter groeide op met de grote folk-voorbeelden als Bob Dylan, Arlo Guthrie en John Prine en baseerde hier zijn eigen akoestische rootsgeluid op, gecombineerd met zijn indrukwekkende teksten en overtuigende vocalen. Between The Country, het album wat Noe nu mee toert, prijkt op menig jaarlijstje en een uitverkochte Paradiso Noord afgelopen februari toont maar aan dat de zanger op Kentucky populair is.

Suzanne Santo
Gevangen tussen de duisternis van de pop-noir, het rauwe randje van de soul en het oprechte van de Americana, vertelt Suzanne Santo met “Ruby Red” het verhaal van een singer-songwriter die na meer dan tien jaar een nieuwe weg inslaat. Suzanne maakte het afgelopen decennium deel uit van het Americana-duo HONEYHONEY, waarbij ze als frontvrouw banjo en viool speelde. Momenteel ontdekt ze andere kanten van de muziek en ging een nieuwe uitdaging aan: in samenwerking met Butch Walker is haar debuutalbum tot stand gekomen, waarin haar elektrische viool, krachtige elektrische gitaar en adembenemende stem sterk naar voren komen.

Herman Brock Jr.
De Herman Brood van de bluegrass, wordt hij ook wel genoemd: Herman Brock Jr., een linkshandige bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter uit Terneuzen. Zijn laatste bluegrass-album ‘The Old World’ heeft hij opgenomen met medewerking van the Blue Grass Boogiemen, Joost van Es, Janos Koolen, Jeroen Schmohl, Herman Brock Sr, The Brockettes, The Blue Grass Bunch, Laurens Joensen en vele andere groten uit de top van de Nederlandse bluegrass scene. Het bevat veertien nummers van zijn eigen hand en twee van zijn vader Herman Brock Sr.

The Dibs
The Dibs is Blues, Rhythm’n’Blues en een flinke scheut Soul. “Dibs” betekent zoveel als een claim of recht op de eerste keuze. Deze gloednieuwe band met oude bekenden claimt zijn plek in de blueswereld, they call dibs! The Dibs claimen hun plek maar stellen tegelijk geen grenzen aan de bronnen waar ze uit putten. Bobby ‘Blue’ Bland is nooit heel ver weg maar verwacht net zo gemakkelijk een Texas-shuffle, een deep soul-kraker of een vette New Orleans-beat. Wie de mannen al eerder aan het werk zag in andere bands weet dat het aan ervaring, vakmanschap en kwaliteit niet zal ontbreken. De vele en lange wegen in de blues die hen samen brachten zie je terug in hun optredens. So get ready for some soulful blues!

Darlyn
De Nederlandse rootspopband Darlyn liet in 2016 voor het eerst van zich horen met het nummer Stepping Stone, dat viral ging op Spotify en Darlyn naar De Wereld Draait Door bracht. De zeskoppige formatie liet zich door dit instantsucces echter niet het hoofd op hol brengen en heeft sinds die tijd in hun eigen tempo gewerkt aan het bandgeluid. Dat is iets rauwer en dynamischer geworden dan in de begintijd, met meer groove, hier en daar wat elektronica en een diepe buiging naar de platenkasten van hun ouders uit de jaren ‘60 en ’70 – gebleven is de heerlijk heldere stem van frontvrouw Diwa Meijman.

Drum&Beeker
Peter Beeker heeft het licht gezien. De blues heeft hem bij de kladden. Je hoort het aan Drum&Beeker. Vettige riffs en beats rechtstreeks uit het moeras getrokken. Aan de bar lult Beeker je de oren van het hoofd over de verschillen tussen blues uit Noord-Mississippi en Zuid-Mississippi.

Tweets

Tips

uitverkocht
dinsdag 29 december

[UITVERKOCHT] TOP2000 in Concert 2020

donderdag 19 november

Kim Wilde

Greatest Hits World Tour
Locatie: de Maaspoort
zaterdag 11 april

[VERPLAATST] Gallowstreet

Verplaatst naar donderdag 1 oktober
donderdag 1 oktober

Gallowstreet

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden