03 mei 2015

Down By The River

Hackensaw Boys + J.P. Harris & The Tough Choices + Ryley Walker + Sam Amidon + Young Rebel Set
archief
Roots & Alt.country festival
Voorverkoop 17,50 euro
Deurverkoop 20 euro

DBTR_blokkenschema_narrowcasting
Op 3 mei vindt in poppodium Grenswerk de eerste editie van het nieuwe festival Down By The River plaats. Het festival richt zich op vernieuwende roots en alt-country muziek. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met boekingskantoor Sedate Bookings. Het programma is compleet: Hackensaw Boys, J.P. Harris & The Tough Choices, Ryley Walker, Sam Amidon + Young Rebel Set.

De Hackensaw Boys is één van de meest opwindende americana-bands van de laatste tien jaar en komt nog dit voorjaar met een nieuw album. Door er een gezonde dosis rock-‘n-roll in te stoppen weten de heren een actuele draai te geven aan traditionele folk- en bluegrassmuziek. In semi-akoestische setting gebruikt de zevenmans-formatie uit West-Virginia onder meer viool, banjo, gitaar, mandoline, fiddle, harmonica en contrabas. Opvallend is verder de loepzuivere zang en de afwezigheid van een drummer. De heren spelen geen covers of traditionals maar eigen nummers en weten verdomd goed hoe ze een muzikaal feestje moeten bouwen.

J.P. Harris is geboren in Montgomery, Alabama. Maar zijn album Home Is Where The Hurt Is werd opgenomen in Nashville. En de muziek die hij met zijn band The Tough Choices maakt is pure country zoals we dat weer steeds meer horen. Superster in wording Daniel Romano bijvoorbeeld grijp terug op Gram Parsons, Harris haalt zijn inspiratie vooral uit de country van daarvoor en brengt dit met zijn band op een eigentijdse manier. Dit is de muziek waar in de jaren vijftig in honky tonks bij gedronken en op gedanst werd. De tranen en de alcohol druipen er vanaf. Met een verrassende gastbijdrage van Los Lobos-saxofonist Steve Berlin, Nikki Lane en Chance McCoy (Old Crow Medicine Show).

Ryley Walker is de nieuwste toevoeging aan het Dead Oceans roster na het behalen van de nodige erkenning voor zijn goed ontvangen debuutalbum ‘All Kinds Of You’ van vorig jaar. “Primrose Green” – de eerste single en titeltrack van zijn aanstaande album – is een voorbeeld van wat de jonge in Chicago gevestigde singer-songwriter het beste doet: een mix van pastorale Britse folk en weelderig begroeide soundscapes.

Sam Amidon groeide op in Vermont. Zijn ouders waren beide folk-artiesten. Drie jaar oud was hij, toen hij startte met de viool. Hij speelt ook banjo en gitaar. Amidons bluesfolk is warm, sprankelend en wordt gedragen door zijn melancholieke stem. Afgelopen november verscheen zijn vijfde album, Lily-O. Amidon is getrouwd met Beth Orton.

Young Rebel Set is een jonge rootsrockband uit Noord-Engeland. De band is beïnvloed door artiesten als Bruce Springsteen en Johnny Cash. De band tourde meerdere malen door Europa en komt in mei naar Nederland.

Tweets

Tips

zaterdag 9 november

Damian Wilson

Are We There Yet? - A Family Roadtrip
zaterdag 30 november

De Donkere Dagen

Whispering Sons + The Bony King of Nowhere + Morpheus
+ Marathon + more TBA
donderdag 3 oktober

The Three Degrees

zaterdag 26 oktober

Van Dik Hout

30 Jaar 'Stil In Mij'
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden