17 mei 2015

Eliza Gilkyson

archief
Americana & Singer-Songwriter
Voorverkoop 15 euro
Deurverkoop 17,50 euro

Eliza Gilkyson, de gerenommeerde Amerikaanse singer/songwriter, komt in Venlo optreden samen met multi-instrumentalist Jim Henry. Inmiddels behoort Eliza Gilkyson tot de smalle top van het Americana-genre. Haar eerste meesterwerk “Land Of Milk And Honey” werd in 2004 uitgebracht en werd toen geheel terecht genomineerd voor een Grammy Award. Haar CD “Paradise Hotel” uit 2005 was zo mogelijk nog mooier. In 2008 werd weer opnieuw een meesterwerk “Beautiful World” uitgebracht. Songs als “Wildewood Spring”, “Great Correction”, “Clever Disguise”, Disguise”, “Dream Lover”, “He Waits For Me” en “Beautiful World” zijn absolute muzikale pareltjes, die je bij het beluisteren kippenvel kunnen bezorgen.

Ook haar nu recent verschenen vijftiende soloalbum “The Nocturne Diaries” is weer van ongekende schoonheid. Ze schreef deze verzameling songs in de nachtelijke uurtjes en ze gaan veelal over sterfelijkheid en de vergankelijkheid van de wereld; over je tekortkomingen, verliezen en angsten. De teksten van “Midnight Oil”, “An American Boy”, “The Ark”, “Not My Home” en “Touchstone” laten aan duidelijkheid niets over. De liedjes “World Without End” en “All Right Here” gaan over warmte en liefde van de mensen die je omringen en zorgen ervoor dat het geen depressief album is geworden; er blijft toch altijd nog hoop. In haar songs kun je duidelijk horen dat ze sociaal bewogen is en haar hart op de juiste plaats heeft.

Opnieuw een absoluut meesterwerk. Ze was terecht dan ook een van de vijf genomineerden voor een Grammy Award, de hoogste onderscheiding in het hele wereld-muziekgebeuren, in de categorie “Best Folk Album”. Helaas voor Eliza is op 8 februari j.l. de band Old Crow Medicine Show met het album “Remedy” de uiteindelijke winnaar geworden. Niet leuk voor Eliza, maar gelukkig voor ons worden al haar prachtige aangrijpende eigen songs daar niet minder mooi van!

Belangrijke tip: zorg tijdig voor kaartjes, omdat het waarschijnlijk behoorlijk druk zal gaan worden.

Tips

zaterdag 1 oktober

Nifra b2b Fisherman OTC

Airwalk presents
vrijdag 9 december

Tusky

+ Captain Kaiser + Burlers
zondag 26 maart

J.P. Harris + John R. Miller

in de Joriskerk - Down By The River presents
vrijdag 10 maart

Feuerengel

A Tribute To Rammstein
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden