01 december 2023

Great Lake Swimmers

+ Picastro
in de Joriskerk
archief
Indie & Folk
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop 18,50 euro

19:30 Deuren open
20:00 Picastro
21:00 Great Lake Swimmers

De Canadese indie band Great Lake Swimmers komt naar de Joriskerk voor een intiem concert! Met een mix van akoestische instrumenten, landelijke soundscapes en weemoedige zang, is Great Lake Swimmers een veelgeprezen indie-folkgroep onder leiding van songwriter/zanger Tony Dekker.

Dekker’s prachtig desolate composities ademen hoop en vertrouwen, maar kennen tegelijkertijd ook een soort van melancholische ondertoon. Fraaie arrangementen met banjo’s en wurlitzers kleuren de liedjes en hebben iets weg van het vroegere Nick Drake of een ingetogen My Morning Jacket.

Met het nieuwe album ‘Uncertain Country’ op zak kunnen we ons opmaken voor een heerlijk avondje indie-folk in de Joriskerk. Let op: er zijn slechts 150 tickets beschikbaar…

VOOR FANS VAN:
Sufjan Stevens, Bear’s Den, Nick Drake, Gram Parsons, Neil Young.

Picastro is een slowcore/sadcore band uit Toronto, Canada die de afgelopen 2 decennia albums heeft uitgebracht op Polyvinyl, Monotreme, Alien 8 en Blocks Recording Club. Picastro gebruikt een mix van synths, strijkers en gitaar om nummers te creëren die textuur en melodie op een unieke manier mixen. Denk aan een kruising tussen Godspeed You Black Emperor en Yo La Tengo.

Picastro toerde door Europa en de VS en speelde samen met o.a. Sharon Van Etten, Xiu Xiu, Scout Niblett en Broken Social Scene.

Tweets

Tips

donderdag 12 september

Ten Years After

vrijdag 15 november

Elmer

Call It What You Want
zaterdag 14 september

Flyte

Call It What You Want
donderdag 24 oktober

Pip Blom + Afterpartees

Tien Jaar Grenswerk
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden