19 november 2021

[VERPLAATST] Hang Youth

+ Zeldzame
archief
Punk & Hardcore
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 11 euro

Dit concert wordt ivm de nieuwe maatregelen van 12 november  verplaatst naar 12 mei 2022. Kaartkopers worden via e-mail op de hoogte gesteld.
Bekijk hier de pagina voor deze nieuwe datum: https://www.grenswerk.nl/agenda/hang-youth-2/

MET GESTREKT BEEN ER IN!
Met korte punk-meme songs vat de Amsterdamse punkband Hang Youth al met drie albums de afgelopen twee jaar treffend en definitief samen. Met extreem korte punchlines stortten ze zich op alle problemen van 2020 en 2021. En dat zijn er nogal wat. Het ding is dan ook: De punkers hebben het hele jaar al gelijk

Ultra-kort, to the point, uitgesproken. In twee jaar tijd verschenen er drie albums vol met punk-memes. De tracklist van het debuutalbum BOEL AAN DE HAND is al genoeg om de band te doorgronden: ‘LEG DE ZUIDAS IN DE AS’, ‘BATMAN IS EEN FASCIST’, ‘BELASTINGDIENST’, ‘DE TABAKSINDUSTRIE KAN DE KANKER KRIJGEN’, ‘IK GEEF GEEN NIER VOOR RUTTE IV’.

 

Hang Youth houdt bewust het midden tussen een kwade tweet, een serieuze punkband en een kunstproject. De band brak in juni 2020 door met haar album BOEL AAN DE HAND, en sloeg daarmee in als een atoombom. Het album ging direct viral en werd op de radio en social media al snel gekroond tot album van het jaar. Zelfs een Tweede Kamerlid (Peter Kwint, SP) tweette dat hij het vet vond. Er volgde hevige airplay op o.a. NPO 2, 3FM, Radio 10, Kink FM, Studio Brussel en 3VOOR12 Radio en de muziek werd binnen een maand tijd al meer dan 250.000 (EEN KWART MILJOEN) keer beluisterd op Spotify.

Het nieuwe album ALLES MOET BETER is het directe vervolg op BOEL AAN DE HAND, en kwam uit in november 2020. In minder dan veertien minuten weet Hang Youth er achttien furieus urgente hardcore pop–punk anthems uit te beuken. De tabaksindustrie, De Staat (de band), de overheid, Shell, koning Willem-Alexander, de Belastingdienst; allemaal krijgen ze er van langs op ALLES MOET BETER.

 

Tweets

Tips

vrijdag 10 juni

Het Zesde Metaal

in de Maaspoort
zaterdag 26 november

Kim Wilde

Greatest Hits World Tour
in de Maaspoort
vrijdag 1 juli

Lucky Chops

zaterdag 7 januari

The Dirty Daddies

The Best Tour Ever Tour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden