24 november 2023

Hardcore Never Dies x Early Days

w/ Erick de Wit + Morphine + DJ Scorpion
archief
Gabber / De Gouverneur
Aanvang 23:30 / Einde 04:00

Wegens succes op herhaling: Afterparty na Hardcore Never Dies (vrijdag 24 november)

Op 9 november ging de film Hardcore Never Dies van Jim Taihuttu in première. Dit “coming of age” drama speelt zich af tegen de achtergrond van de Rotterdamse Gabber (Hardcore) scene in de jaren ’90. Naast het boeiende verhaal slaagt de film erin om perfect de sfeer van die tijd vast te leggen, zit vol met authentieke details en is daarmee een waar feest der herkenning, vooral voor degenen die de gabber periode actief hebben meegemaakt.

Op 10 november organiseerde Grenswerk in samenwerking met bioscoop City Cinema, Café de Gouverneur en drie Venlose hardcore DJ’s een afterparty na de film. Vanwege het overweldigende succes van die avond herhalen we het evenement aanstaande vrijdag 24 november. Opnieuw kun je na de film terecht bij de Gouverneur voor een avondje ouderwets hakkûh!

Poppodium Grenswerk, City Cinema en Café de Gouverneur bundelen nu wederom hun krachten en organiseren op vrijdag 24 november in Café de Gouverneur een afterparty na de vertoning van “Hardcore Never Dies,” de nieuwste film van de oorspronkelijk uit Venlo afkomstige regisseur Jim Taihuttu.

Kaarten voor de filmvoorstelling, die om 21.30 uur begint, zijn te boeken op de website van City Cinema: www.citycinema.nl. De aansluitende afterparty begint om 23.30 uur in Café de Gouverneur, op loopafstand van de bioscoop, en is gratis toegankelijk. Dresscode: Nike Air Max en een Aussie- of Cavello trainingspak wordt zeker gewaardeerd!

Tijdens de afterparty zullen de Venlose hardcore DJ-veteranen, Erick de Wit (voorheen bekend als DJ Brainlock) en Morphine (Rogier van de Laar), de muziek verzorgen. Samen met een hechte groep vrienden vormden Erick en Rogier de spil van de Venlose hardcore-scene sinds de jaren 90. Vanaf 1994 waren ze nauw betrokken bij het organiseren en draaien van hardcore-feesten in het voormalige Poppodium Perron 55, met evenementen onder de noemer “Hardcore Attack.” Later stond Erick aan het roer van de legendarische clubconcepten “Technosis” en “Early Days.”

De laatste twee uur van de avond worden ingevuld door DJ Scorpion, die tegenwoordig in Venlo woont maar in de jaren 90 een vergelijkbare sleutelfiguur was in de Hardcore-scene van Noord-Brabant. Verwacht tijdens deze avond een knallende mix van hardcore en gabbermuziek uit het hart van de jaren 90.

Kaarten voor de filmvoorstelling, die om 21.30 uur begint, zijn te boeken op de website van City Cinema: www.citycinema.nl.

De aansluitende afterparty begint om 23.30 uur in Café de Gouverneur, op loopafstand van de bioscoop, en is gratis toegankelijk. Dresscode: Nike Air Max en een Aussie- of Cavello trainingspak wordt zeker gewaardeerd!

 

Tips

uitverkocht
vrijdag 8 maart

Feuerengel

A Tribute to Rammstein
vrijdag 31 mei

Fleetwood Mac - The Incredible Story

door The Cosmic Carnival
donderdag 4 april

Vandenberg

+ Marco Mendoza
zondag 14 april

Down By The River 2024

David Eugene Edwards + Hackensaw Boys + Lauren Ruth Ward + Brothers Moving + more T.B.A.
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden