23 april 2023

Ilja Reijngoud Quartet

The Art of Two (Plus Two) - Club Autumn Leaves
archief
Jazz / Take Five
Aanvang 17:00
Voorverkoop 12,50 euro
Deurverkoop 15 euro

Reijngoud en Verhoeff kennen elkaar al heel lang. Omdat zij een brede muzikale interesse delen, hebben zij ervoor gekozen om samen als duo verder te gaan. Ze willen een nieuw geluid laten horen en muziek maken die de traditionele stijlen overstijgt. De sleutelwoorden zijn interactie, vrijheid, en speelplezier. Het lijnenspel tussen trombone en gitaar wordt in dit duo explosief vermenigvuldigd door het gebruik van electronica.

Het duo wordt voor deze gelegenheid uitgebreid met twee aanstormende talenten uit de nieuwe generatie Nederlandse jazzmusici: saxofonist Kika Sprangers en drummer Sun-Mi Hong.

Club Autumn Leaves is een concertserie van Jazz in Limburg in samenwerking met Take Five Music Cafe en Poppodium Grenswerk. Deze serie wordt ondersteund door het Nationaal Podiumplan, het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en SLIM.

Ilja Reijngoud
Ilja Reijngoud is trombonist, bandleider, componist en arrangeur. Zijn stijl wordt gekenmerkt door helderheid in melodie en structuur. Met leermeester Bart van Lier en klassieke collega’s Alexander Verbeek en Brandt Attema staat hij aan de basis van de grootste tromboneopleiding van Europa bij Codarts, Rotterdam. In 2003 wint hij met zijn compositie ‘No Substitute’ de prestigieuze Thelonious Monk Award.

Ed Verhoeff
Tijdens zijn studie aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag is de vonk van de jazzmuziek op gitarist Ed Verhoeff overgeslagen. Naast zijn solocarrière heeft hij een brede carrière als sessiemuzikant. In de loop van zijn meer dan 20-jarige carrière heeft Ed zich ontwikkeld tot een gitarist met een eigen en expressief geluid. Zijn diversiteit en zijn intuïtieve, soms krachtige spel maken hem tot een gewilde musicus.

Kika Sprangers
Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is.

Sun-Mi Hong
De Zuid-Koreaanse drummer en componiste Sun-Mi Hong is één van de meest opvallende talenten uit de eigentijdse jazz scene. Ze haalde haar inspiratie uit de post-bop van de jaren zestig en mengt deze free-jazz met het impressionisme van Maurice Ravel.

Tips

vrijdag 12 januari

DeWolff

zaterdag 20 april

Kasalla

Rudeldiere Tour 2024
vrijdag 9 juni

Legion of The Damned

+ Defy The Curse + From The Crypt
vrijdag 13 oktober

Wende

Sterren Lopen + Charlot
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden