donderdag 19 mei

Janne Schra & De Vogels

tickets
Jazz & Poëzie
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 19 euro

Janne Schra & De Vogels, de nieuwe band van Janne Schra, gaat op tour! De band bracht op 24 september de nieuwe Nederlandstalige plaat In de Regen uit, met wortels in de jazz van de roaring twenties.

Na tien jaar van Engelstalige indie-pop wilde Janne Schra de jazz, die in haar muziek altijd onderhuids aanwezig is geweest, laten doorbreken in haar liedjes. Daarnaast leefde al langer de wens om een album in het Nederlands maken. Deze wensen komen nu tot uiting in de speelsheid van bandleden die elkaar door en door kennen en elf jaar na Room Eleven weer samen muziek maken.

In De Regen is een ode aan het omarmen van imperfecties en twijfel, met typische Janniaanse invalshoeken, zoals naar Nederland kijken met een roze bril op, je relatie repareren met goudlijm en orkanen zien als een nieuw begin. Maar ook het verlies van de rafelrandjes in de stad komt voorbij, evenals foto’s van mannen in een dating-app.

Janne & De Vogels brengt deze plaat naar de theaters en clubs van Nederland. De uitvoeringen zijn soms wild en opzwepend als dronken tijgers, dan weer klein en fonkelend als een druppel limoensap in een glas ijskoud water.

Tweets

Tips

afgelast
donderdag 14 april

[GEANNULEERD] Fresku

In Het Diepe tour + GIAN
donderdag 21 april

Glennis Grace

donderdag 31 maart

Flying Horseman

+ The Anaesthetics
zondag 13 maart

Stef Kamil Carlens

in de Joriskerk
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden