02 april 2022

JazzOUT Fest Limburg

MY BABY + Binker And Moses + Roda Da Holanda + Anna Nita + Dishwasher_ + Dr Lady J's Curious Cats
archief
Jazz Festival / Grenswerk & De Maaspoort
Open 17:30 / Aanvang 17:30
Early Bird 19,50 euro
Voorverkoop 29,50 euro
Deurverkoop 39,50 euro

Van 1 t/m 9 april 2022 ademt heel Limburg jazzmuziek. Verschillende podia in Roermond, Venlo, Weert, Heerlen en Maastricht presenteren een wervelende line-up met verschillende jazzstijlen, van old school tot hedendaags en cross-overs met klassiek, pop, soul, R&B en hiphop. Dit is de eerste keer dat JazzOUT Festival wordt georganiseerd. MY BABY en Binker & Moses zijn de headliners van de avond in Venlo. JazzOUT Festival vindt plaats in Grenswerk.

JazzOUT Fest Limburg brengt een aantal wijzigingen aan in de programmering voor aanstaande zaterdag 2 april in Venlo. Alle concerten concentreert zich die dag in Poppodium Grenswerk. In De Maaspoort Theater & Events vinden geen concerten meer plaats. Dat betekent dat de optredens van Jef Neve & Teus Nobel, Kiki Manders Invites en Giacomo Tabacco Trio komen te vervallen.

De Maaspoort is wel nog partner van het evenement en op deze locatie vinden JazzOUT Fest Community events plaats waaronder een gratis toegankelijke Kobranie-uitvoering van de leerlingen van het Valuescollege van 18:15 tot 18:45.

De deuren van Grenswerk openen zaterdag om 17.30 voor een concert van Dr. Lady J’s Curious Cats in de foyer. Om 18.00 openen de deuren van de zaal.

Check hier de volledige timetable. 

MY BABY
MY BABY is opgericht in Amsterdam in 2012 met als line-up Cato van Dijck (zang, gitaar), broer Joost ‘Sheik’ van Dijck (drums) en Daniel ‘daFreez’ de Vries (gitaar). Debuutalbum My baby loves voodoo! werd in 2013 uitgebracht op het jazzlabel Embrace Recordings en daarmee doken ze meteen het internationale festivalcircuit in met hun blues-folk-funk sound en hun ‘magical hypnotic voodoo blues beats’. Dee live optredens van MY BABY zijn altijd legendarisch en (na lang aandringen door fans) resulteerde dat in het album Live! gevuld met die unieke, pure dance sound. ‘Op het podium krijgen we altijd een waanzinnige feedback van het publiek, wat bijdraagt aan de fantastische energie van de show’, aldus zangeres Cato over Live!. Gevolg is ook dat hun live show tot een spraakmakende mix van licht, visuals en muziek is uitgegroeid: a tribal celebration dat alle zintuigen raakt.

Binker & Moses
Frontrunners van de Britse jazz Binker and Moses trappen de editie van het festival in Venlo af. Het duo behoort tot de top van de Londense jazz-scene. Drummer, composer en producer Moses Boyd is een multidisciplinaire muzikant die al werd geremixt door onder andere Four Tet en Floating Points. Als rasmuzikanten en jazz-vernieuwers verwerken ze allerlei invloeden uit hun omgeving in hun muziek: hiphop, Caribische ritmes, impro, electronic en vooral de jazz-traditie. Wat ooit begon als experimentele jamsessies gedurende soundchecks voor een bandtour is uitgegroeid tot onder meer prachtige live-shows.

Anna Nita
Anna Nita laat zich als zangeres en songwriter inspireren door jazz, R&B en souliconen als Sade, Lauryn Hill, Alicia Keys en Amy Winehouse. Met haar band maakt ze een laid-back mix van soulvolle pop, R&B en jazz met scherpe teksten over thema’s als empowerment en overgevoeligheid. Met haar nummer ‘Cloud Nine’ belandde ze in de top 50 van NPO Radio 2 Soul & Jazz. Zaterdag 2 april komt ze naar Venlo en voegt ze zich bij de line-up van JazzOUT Fest.

Dishwasher_
Dishwasher_ is een driekoppige band uit Gent die naar eigen zeggen jazz voor de non-jazzbelievers maakt. De band mengt elementen uit elektronica, rock en minimal music in z’n improvisaties om tot een uniek, avontuurlijk doch dansbaar geheel te komen. Sinds hun korte bestaan wonnen ze Sounds Of Sprouts en Jazz Award Maastricht en staan ze in de top drie van Jong Jazz Talent 2021!

Tweets

Tips

zaterdag 15 oktober

Wende

'De Wildernis' in de Maaspoort
vrijdag 18 november

Stahlzeit

uitverkocht
zaterdag 28 mei

[UITVERKOCHT] Broilers

Warming Up 2022
uitverkocht
zondag 26 maart

J.P. Harris + John R. Miller

in de Joriskerk - Down By The River presents
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden