31 juli 2022

Karsu

Aan de Waterkant
archief
Pop / Jazz
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop 26 euro

Zangeres en pianiste Karsu heeft met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek in meer dan twintig landen over de hele wereld opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. Vanaf 2 september was Karsu ook te zien in Beste Zangers op NPO1 (AvroTros). Haar talent, diversiteit en spontane persoonlijkheid werd breed omarmd door de Nederlandse kijkers. Karsu bundelde alle liedjes van Beste Zangers op een album, dat direct binnenkwam in de Album Top 100.

In 2012 verscheen haar debuutalbum Confession gevolgd door Colors (2015), waarvoor ze in juni 2016 een Edison in ontvangst mocht nemen. In 2017 speelde ze in de theaters Play My Strings. In 2018 volgde de tour Karsu plays Atlantic Records. Daarna tourde Karsu opnieuw in vele landen en is haar ster reizende in Turkije, waar haar concerten steevast uitverkocht zijn. Eind 2019 kwam het gelijknamige album KARSU uit; een album met wederom zelfgeschreven Engels- en Turkstalige teksten. Hiermee deed Karsu haar eerste echte clubtour door Nederland. Ook volgde onder meer een uitgebreide tour in Turkije. Voor 2020 stond een wereldtour op het programma; ze zou o.a. Amerika en Rusland aandoen. De uitbraak van COVID-19 gooide roet in het eten.

 

Vanaf begin 2021 heeft Karsu een maandelijkse foodcolumn in Chantal Janzen’s magazine &C. Haar nieuwe single Sonunda (release juli 2021) kwam binnen op nummer 1 in de Turkse charts. Op 9 augustus startte haar eigen kookprogramma Karsu’s Turkse Keuken op 24Kitchen. Ook haar carrière in Turkije groeit en groeit; ze kreeg haar eigen muzikale talkshow, dat ze maakte voor de Turkse Netflix BluTv, en deed diverse uitverkochte shows. In november en december zou Karsu touren langs de popzalen van Nederland; met als spetterend einde een uitverkochte grote zaal van Paradiso op 23 december 2021.

Deze show vind plaats Aan de Waterkant
Het hernieuwde park aan de Lage Loswal in Venlo is deze zomer wederom het decor voor het stadsfestival Aan de Waterkant. Het evenement is een samenwerking van Poppodium Grenswerk en De Maaspoort Theater & Events en staat in het teken van muziek, theater, lokaal eten en drinken op een historische plek in Venlo.
Check www.aan-de-waterkant.nl voor alle info.

Tips

zaterdag 10 juni

Bongzilla

+ Komatsu + Modder
uitverkocht
vrijdag 29 december

Classic Hits in Concert

Vrijdag 29 december 2023
vrijdag 15 december

The Doors Alive

zaterdag 25 november

Shantel & Bucovina Club Soundsystem

Partizani Super Sonic Live Tour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden