vrijdag 13 december

Kersmis in Venlo

met o.a. Frans Pollux, Baer Traa, Bert van den Bergh, Huub Holtman, Linda Zijlmans, Marcel Tabbers (Venlo Snackbar Dreamer), Jules Fransman (Waers), Jacques-Paul Joosten, Jelske Wilmer, Kwante Hippe, Marinho Peeters (Linke Mik), Arno Adams en Michiel van der Grinten.
tickets
Dialect
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 16 euro
Deurverkoop 18,50 euro

“Driving home for Christmas…” Het is altijd hetzelfde liedje. Deze en vele anderen. Maar waarom hoor je nooit eens een kerstliedje in het Venloos dialect? Omdat die er niet zijn. En dat is eigenlijk best vreemd, want er zijn zoveel artiesten die in het Venloos zingen. Hoog tijd dus voor een muziekproject waarin dialectbands en singer/songwriters een kerstliedje schrijven én opnemen. Om het kerstgevoel extra kracht bij te zetten worden bij de muziek vier sfeervolle kerstverhalen geschreven en een videoclip gemaakt. Zo ontstaat in 2019 een prachtig Venloos kerstgeschenk. De cd met boekwerk wordt op vrijdag 13 december gepresenteerd in Poppodium Grenswerk. Alle liedjes worden dan live op het podium gebracht.

Deelnemende artiesten
De volgende artiesten en bands hebben hun medewerking toegezegd: Frans Pollux, Baer Traa, Bert van den Bergh, Huub Holtman, Linda Zijlmans, Marcel Tabbers (Venlo Snackbar Dreamer), Jules Fransman (Waers), Jacques-Paul Joosten, Jelske Wilmer, Kwante Hippe, Marinho Peeters (Linke Mik), Arno Adams en Michiel van der Grinten. Sef Derkx, Jan van Mersbergen, Hanneke Hendrix en Daan Doesborgh schrijven een kerstverhaal.

Kersmis in Venlo
Kersmis in Venlo is een kunst- en cultuurproject rond het thema kerstmis. In dialectliedjes, korte verhalen en een videoclip geven schrijvers en singer-songwriters uiting aan hun persoonlijke kerstgevoel. Kersmis in Venlo moet een tijdsdocument (cd/boek/online) worden dat niet alleen de actuele status van de lokale dialect(pop-)cultuur van Venlo vastlegt, maar ook de kerstbeleving anno 2019 beschrijft.

Tips

zaterdag 5 oktober

3JS

zaterdag 2 november

JP Joosten & Band

Verstild in Stein
Locatie: Algemene Begraafplaats
uitverkocht
vrijdag 29 november

[UITVERKOCHT] Stahlzeit

uitverkocht
zondag 20 oktober

Grenswerk Recordings

Vijf Jaar Grenswerk!
Blackbird + Baer Traa + Ragtime Rumours + Heavenly Heroes
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden