13 december 2019

[UITVERKOCHT] Kersmis in Venlo

o.a. Frans Pollux, Baer Traa, Bert van den Bergh, Huub Holtman, Linda Zijlmans, Marcel Tabbers (Venlo Snackbar Dreamer), Jules Fransman (Waers), Jacques-Paul Joosten, Jelske Wilmer, Kwante Hippe, Marinho Peters (Linke Mik), Arno Adams en Michiel van der Grinten.
archief
Dialect
Open 19:30 / Aanvang 20:45
Voorverkoop 16 euro
Deurverkoop 18,50 euro

Let op: dit concert is compleet uitverkocht. Er zijn dus ook geen tickets meer verkrijgbaar aan de deur. Het Grenswerk Café is deze avond ook dicht wegens een besloten avond.

“Driving home for Christmas…” Het is altijd hetzelfde liedje. Deze en vele anderen. Maar waarom hoor je nooit eens een kerstliedje in het Venloos dialect? Omdat die er niet zijn. En dat is eigenlijk best vreemd, want er zijn zoveel artiesten die in het Venloos zingen. Hoog tijd dus voor een muziekproject waarin dialectbands en singer/songwriters een kerstliedje schrijven én opnemen. Om het kerstgevoel extra kracht bij te zetten worden bij de muziek vier sfeervolle kerstverhalen geschreven en een videoclip gemaakt. Zo ontstaat in 2019 een prachtig Venloos kerstgeschenk. De cd met boekwerk wordt op vrijdag 13 december gepresenteerd in Poppodium Grenswerk. Alle liedjes worden dan live op het podium gebracht.

Deelnemende artiesten 

De volgende artiesten en bands hebben hun medewerking toegezegd: Frans Pollux, Baer Traa, Bert van den Bergh, Huub Holtman, Linda Zijlmans, Marcel Tabbers (Venlo Snackbar Dreamer), Jules Fransman (Waers), Jacques-Paul Joosten, Jelske Wilmer, Kwante Hippe, Marinho Peters (Linke Mik), Arno Adams en Michiel van der Grinten. Sef Derkx, Jan van Mersbergen, Hanneke Hendrix en Daan Doesborgh schrijven een kerstverhaal.

Kersmis in Venlo 

Kersmis in Venlo is een kunst- en cultuurproject rond het thema kerstmis. In dialectliedjes, korte verhalen en een videoclip geven schrijvers en singer-songwriters uiting aan hun persoonlijke kerstgevoel. Kersmis in Venlo moet een tijdsdocument (cd/boek/online) worden dat niet alleen de actuele status van de lokale dialect(pop-)cultuur van Venlo vastlegt, maar ook de kerstbeleving anno 2019 beschrijft.

Tips

woensdag 24 april

Slum Village

Since '92 Tour
i.s.m. Calico Club
zondag 15 september

Laurence Jones

vrijdag 19 april

The Exploited

vrijdag 15 november

Elmer

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden