27 oktober 2017

Let There Be Rock #3

Parris + Another Journey + Fan Halen
archief
Tribute
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 18,50 euro
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 16 euro

20:30 Fan Halen
21:30 Another Journey
22:45 Parris

Let op: deze avond is het Jack Friday, in samenwerking met Jack Daniel’s is Jack Daniel’s & Cola in de aanbieding voor anderhalve munt. Ook zijn er speciale acties. Voor meer informatie check www.jackfriday.nl.

Na twee uitverkochte edities van Let There Be Rock zijn we traditioneel in oktober terug voor editie drie! Zoals je gewend bent grijpen we weer terug in de tijd met een aantal killer tribute acts die hun helden van weleer zullen eren. Thin Lizzy, Journey en Van Halen zijn de ingrediënten voor vanavond. Enjoy!

Zonder enige twijfel is de Ierse Rock Band Thin Lizzy een van de meest prominente bands in het rock genre van de jaren 70. Met de charismatische zanger bassist Philip Parris Lynott als frontman waren zij de eerste die Ierse rock geschiedenis schreven met hun eerste hit Whiskey In The Jar en later The Boys Are Back In Town. Parris is een Nederlandse Thin Lizzy Tribute die deze muzikale spirit levend wil houden. Ze onderscheiden zich door een grote hoeveelheid enthousiasme, energie en liefde voor deze muziek. De combinatie van muzikaal vakmanschap en een zanger die boven aan de lijst staat van verboden wapens is inmiddels zeer vruchtbaar gebleken. De Zweedse platen maatschappij Record Heaven benaderde Parris om een bijdrage te leveren aan het in 2001 uitgekomen dubbel album: Tribute to the Black Rose. Deze wereldwijd uitgebrachte release bevat ook bijdragen van leden van Uriah Heep en Bachman Turner Overdrive.

Tijdens deze show zal Parris het album ‘Live and Dangerous’ integraal spelen!

 

Journey… de onmiskenbare stem van zanger Steve Perry, de hemelse gitaarpartijen van Neal Schon, de onuitputtelijke keyboard-klanken gestuwd door een op blues geschoolde pompende ritmesectie. De band speelde in 1979 voor het laatst in Nederland met Steve Perry on vocals en Steve Smith on drums. De gekroonde koningen van de westcoast AOR rock. De eerste hardrockband die een jaar lang de eerste plaats bezette in de Amerikaanse Billboard 100 om vervolgens plaats te moeten maken voor Michael Jackson’s “Thriller”. Another Journey wil de line-up van 1977 t/m 1996 weer doen herleven. Als toegewijde Journey-devoten zullen zij de klassiekers van weleer ten gehore brengen.

Het was in 1978 dat één van de meest opzienbarende rockalbums het levenslicht zag. Van Halen veroorzaakte een ware revolutie in de muziekwereld. Virtuoos, heavy, melodieus en… geweldige songs. Van Halen was anders. Iets dat nooit eerder gehoord was. Van Halen bracht een nieuwe dimensie aan het rockfront: showmanship gecombineerd met speltechnische virtuositeit, overgoten met een saus van sex, humor en zelfspot. Met name het spetterende gitaarwerk van Eddie Van Halen en de dynamische stage-act van zanger David Lee Roth sprongen in het oog. Zij waren voor vele muzikanten een inspiratiebron. Van Halen’s originele line-up speelde voor het laatst in Nederland op het Pinkpop Festival in 1980. En nu…… laat FAN HALEN de geest van de originele Van Halen bezetting voortleven!

Tips

uitverkocht
zaterdag 11 maart

Edwin Evers Band

80's Tour Part 2
zaterdag 10 juni

Bongzilla

+ Komatsu
zaterdag 4 maart

Trijntje Zingt Vrienten met Vrienten

Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten
donderdag 13 april

Martin Turner

ex Wishbone Ash
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden