02 september 2018

Luke Winslow King + David Ramirez

Down By The River presents
archief
Americana
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 16 euro
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 18,50 euro

Op 2 september spelen Luke Winslow King en David Ramirez in Grenswerk. Deze show is in samenwerking met roots- & americana festival Down By The River.

Geboren en getogen in Cadillac, Noord-Michigan, verhuisde hij op 19-jarige leeftijd naar New Orleans en bracht de volgende 15 jaar door met het volledig onderdompelen in de muzikale wateren die daar doorheen stroomden. Nu Luke Winslow King verder gaat, is het de grotere wereld, en de mensen en plaatsen erin, die hem boeien. Van deze reizen en vriendschappen komt een dieper en rijker perspectief op de Amerikaanse muzikale tradities waar hij op jonge leeftijd verliefd op werd. Naast het houden van residenties op verschillende locaties en het uitbrengen van vier studio-records in de loop van negen jaar, toerde hij uitgebreid in Noord-Amerika en Europa, en trad hij op op opmerkelijke podia zoals Austin City Limits, New Orleans JazzFest, Azkena Rock Festival (Spanje ), Paradiso (Nederland), Maverick Festival (VK) en nog veel meer.

Luke Winslow King zal het podium betreden met niemand minder dan David Ramirez. Ramirez groeide op in Houston, Texas, waar hij geïnteresseerd raakte in muziek en een band vormde met zijn vrienden. Hij raakte verslaafd aan het maken van muziek en tijdens zijn studie in Dallas hoorde hij een album van Ryan Adams en raakte gefascineerd door hedendaagse folk en invloedrijke singer / songwriters uit de jaren 60 en ’70s, vooral Bob Dylan. In Dallas, vormde Ramirez een nieuwe band en begon liedjes te schrijven die popmuziek versmolten met zijn nieuwe lyrische invloeden. In 2003 bracht hij zijn eerste album uit, 11503 Lansbury. Na nog twee albums besloot Ramirez de band te verbreken en naar Nashville verhuisde om zich te concentreren op akoestische muziek.

Tweets

Tips

vrijdag 17 november

Steffen Morrison

uitverkocht
vrijdag 29 december

Classic Hits in Concert

Vrijdag 29 december 2023
donderdag 20 april

Them Two (The Gotcha! Crew)

vrijdag 21 april

Candy Dulfer presents Purple Jam

feat. Ida Nielsen, Judith Hill, Phillip Lassiter & Candy Dulfer
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden