05 mei 2018

Lusine (live)

+ Roel Funcken (live)
+ Vj The C-Men
+ aftershow clubnight hosted by Raum 3 (gratis entree vanaf 23:00)
archief
IDM
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 12,50 euro
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 15 euro
Leeftijd: 18+

Lusine is het muzikale alter ego van de in Texas geboren Jeff Mcllwain. Zijn melodische en abstracte elektronische muziek verschijnt op gerenommeerde labels als Isophlux Records, Mute Records, !K7, Kompakt Records, Asthematic Kitty Records, Shitkatapult en het Ghostly International label. Zijn liveshows brachten hem onder andere naar legendarische clubs als Fabric in Londen, Unit in Tokyo, Watergate in Berlijn en de Electric in Melbourne. Vorig jaar bracht Lusine zijn nieuwe album Sensorimotor uit. Met nummers als Canopy en Slow motion laat Lusine zien dat hij een meester is in het combineren van minimalistische house, experimentele trance, chopped up vocals en glitchy ambient. Naast het succes van Jeff Mcllwain met Lusine produceert Mcllwain soundtracks. In de afgelopen jaren onder andere voor onder andere The Sitter (Jonah Hill, 2011), Joe (Nicolas Cage, Tye Sheridan, 2013) en Grand Theft Auto.

De support deze avond zal komen van Roel Funcken, één helft van het legendarische Funckarma duo. In de tijd van Funckarma brachten ze verschillende albums uit waaronder  Vell Vagranz, Dark Matter en Psar Dymog 2. Funcken bracht in maart 2010 zijn eerste soloalbum genaamd Vade uit via het label Ad Noiseam. De mengeling van IDM, dubstep, experimentele muziek en ambient laat een wetenschappelijke benadering van geluid horen en een voorkeur voor abstracte materie en vorm.

Het concert begint om 20:30 met Roel Funcken, daarna gevolgd door de show van Lusine. Omstreeks 23:00 gaat de avond over in een clubnight met DJ’s. Loek Frey, John Mitchell & Pave zullen de bezoeker meenemen op een reis van experimentele elektronische muziek naar stevige techno. De gehele avond, zowel het concert als de clubnight, zullen visueel ondersteund worden door VJ The C-Men. De low-res 16 kleuren Amiga visuals van The C-men zijn al sinds eind jaren 90 wereldwijd beroemd en berucht in de elektronische muziekscene.

De entree voor de clubnight is gratis (vanaf 23:00).

Tips

zaterdag 2 november

Mother's Finest

vrijdag 25 oktober

Diggy Dex

De Karavaan Trekt Door Clubtour
zaterdag 5 oktober

3JS

zondag 22 september

Shakatak

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden