30 april 2022

Megaherz

+ After Taste
archief
Industrial
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 22,50 euro
Deurverkoop 25 euro

Deze show is verplaatst naar 30 april 2022. De Duitse industrial metalband Megaherz komt voor een exclusieve show naar Grenswerk! De band speelt tijdens deze run alleen maar twee shows in Venlo en Enschede. Het eerdere werk van Megaherz werd vergeleken met onder andere Faith No More, terwijl hun latere werk veel raakvlakken vertoont met Rammstein.

Vervormde riffs en brute kracht zorgt ervoor dat de diepgaande teksten van Megaherz volledig tot zijn recht komen. Dit mozaïek van metal-, rock-, gothic- en soulgerichte lijnen is en blijft uniek in de Duitse muziekwereld. Vier jaar na hun vorige album gaat Megaherz nu dieper en verder met opvolger ‘Komet’. De kern van het album ‘Komet’ is compromisloos en emotioneel.

Megaherz heeft de starre term Neue Deutsche Härte door de jaren heen van zich afgeschud. Ze zijn de pioniers in het genre, maar wat ze onderscheidt, is dat ze extreem variabel zijn. Megaherz is altijd maatschappelijk kritisch geweest, maar met het album ‘Komet’ culmineren ze in de dramaturgische climax van de hedendaagse realiteit, die meer vereist dan alleen kijken…

Support act After Taste brengt een mix van industrial, gothic rock en doom metal, gemengd met dance, triphop en ambient elementen. Met sfeer als overkoepelende factor creëert de band een unieke mix van deze uiteenlopende stijlen. Ondanks de melancholische sound, blijft de muziek dansbaar. Deze tegenstrijd zorgt voor een bizar contrast.

Tips

donderdag 17 oktober

Portland

+ Noa Lee
Tien Jaar Grenswerk
vrijdag 1 november

Hef

Elfstedentocht
Tien Jaar Grenswerk
zaterdag 30 november

De Donkere Dagen

Whispering Sons + The Bony King of Nowhere + Morpheus
+ Marathon + more TBA
zaterdag 14 december

Clean Pete's Kerstshow

i.s.m. Maaspoort
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden