24 november 2019

Oost West Huiskamer Festival

Babs van Bree / Chronos / Floating Leaf / Kitty Roeffen / Kwante Hippe / La Moxxi Manis / Lörk / New Bliss / Peter Beeker / ScratchJazz / The Arthur & Thijs Funk Express / The Daffodils / Thursday's Coming / Trio de Janeiro / Vincent van Reen
archief
Huiskamer Festival
Aanvang 13:00 / Einde 18:00

De eerste editie van huiskamerfestival Oost West pakte fantastisch uit. Zo mooi dat we besloten dit jaar weer een editie te houden. De klik tussen woonkamer, artiest en publiek kwam op hele natuurlijke manier tot stand. Deze editie dienen de artiesten als coach voor de jonge talenten, ze nemen de jonge muzikanten die aan elke huiskamer worden toegevoegd echt onder de arm om samen iets moois te maken. Dus pak de fiets of loop van huiskamer naar huiskamer op zoek naar spannende muziek en een kijkje in deze huizen. De middag duurt van 13:00 – 18:00 en is helemaal gratis.

Dank aan alle deelnemende huiskamers en aan de artiesten!

Babs van Bree / Chronos / Floating Leaf / Kitty Roeffen / Kwante Hippe / La Moxxi Manis / Lörk / New Bliss / Peter Beeker / ScratchJazz / The Arthur & Thijs Funk Express / The Daffodils / Thursday’s Coming / Trio de Janeiro / Vincent van Reen

Poppodium Grenswerk & Kunstencentrum Venlo

Mede mogelijk gemaakt door Cultuurimpuls Venlo.

Download hier het volledige programmaboekje voor Oost West:

 

Oost West is een winters festival, verdeeld over verschillende huiskamers geconcentreerd in één wijk van de stad. Een festival waar talentontwikkeling én ontmoeting tussen artiesten, publiek en gezinnen die hun huiskamer ter beschikking stellen centraal staat. Oost West wil graag publiek op een intieme manier laten kennis maken met muziek uit de regio. In iedere huiskamer wordt een ervaren artiest geprogrammeerd, die een jong talent onder zijn of haar hoede neemt. Iedere artiest wordt gekoppeld aan één huiskamer en zal daar drie korte optredens verzorgen.

Het festival vindt dit jaar in de wijk Venlo-Oost plaats. Op deze manier is het voor publiek eenvoudig om op loop- of fietsafstand meerdere huiskamers te bezoeken. Volgend jaar zal weer een andere wijk gekozen worden. De optredens duren van 13:00 tot 18:00 uur.

Huis 1: Tichelarij 8

Vincent van Reen 
+ Naomi Pieterse
Vincent van Reen pakte op zijn zesde voor het eerst de oude gitaar van zijn vader op. Het was meteen raak. Sindsdien is hij beïnvloed door de melodische songs van James Taylor, het gitaarspel van Tommy Emmanuel en de krachtige mix van muziek en verhalen.

Huis 2: Hertog Reinoudsingel 145

Trio de Janeiro 
+ Sophie Driessen

Trio de Janeiro is een drietal (verrassing!) dat put uit salsa, latin en samba. Mirthe Kuipers en de zusjes Maike en Willeke Stevens trekken je met hun driestemmige zang zo het zuidelijk halfrond op, de zon in! En dat allemaal in het Venloos dialect.

Huis 3: Burgemeester Conraetzstraat 18b

Chronos & The Men from U.N.C.L.E.
 + Merel Hamers
Chronos is een Amsterdams danscollectief dat gevormd werd in 2015, in het laatste jaar dat de vier leden studeerden aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sarah Soethoudt is een van de vier leden, afkomstig uit Venlo. Zij zal tijdens Oost West een performance laten zien op live muziek van de eveneens uit Venlo afkomstige band The Men from U.N.C.L.E. Zij staan bekend om de gezamenlijk gecreëerde voorstellingen met modern dansgezelschap PIUM. Tijdens Oost West wagen ze de sprong in het diepe met een meer ingetogen performance.

Huis 4: Burgemeester Conraetzstraat 27

Kitty Roeffen
 + Loekie Wennink

Volgens haar docenten op de musicalopleiding heeft Kitty Roeffen door haar zorgeloze jeugd nog nauwelijks wat meegemaakt en kent ze daarom geen emoties. Sindsdien loopt alles in de soep. Heel fijn, want inmiddels heeft ze dus voldoende levenservaring om een voorstelling te vullen. Ze wordt begeleidt door pianist Werner van Gool.

Huis 5: Hertog Reinoudsingel 129

Babs van Bree
 + Janet Linders en Judith Smit

In de wereld van 24 uurs actie, miljoenen mogelijkheden, social media, gedragsregels en eisen zoekt Babs van Bree haar eigen weg. Haar stem is haar instrument. Ze houdt van intense klanken en pure woorden. Improvisatie speelt daarbij een belangrijke rol.

Huis 6: Burgemeester van Darthstraat 4

Lörk
 + Ilisias Leupen (Love’n This)

Lörk is een relatief nieuwe Venlose band, die – net als pioniers Doe Maar – Nederlandstalige reggae- en ska-pop maakt. Tekstueel zoeken ze het dicht bij huis. Relatiebreuk, of het missen van een bus? In alles schuilt een liedje. En die blijven ook in huiskamersetting overeind.

Huis 7: Van Millenstraat 26

Peter Beeker
 + Louie Lague

Venlo kent weinig echte rockhelden, maar Peter Beeker is er zeker een. Onverstoorbaar ploegt hij al dertig jaar door de Noord-Limburgse zandgrond in zijn eigen stijl. Met of zonder stroom, met akoestische gitaar of gewapend met een Telecaster: het maakt Beeker niks uit.

Huis 8: Oranjestraat 4

The Daffodils + Lenny van der Coelen

De nieuwste rockband van Venlo heet The Daffodils en bestaat uit vijf jonge muzikanten die volop aan de weg timmeren. De band handelt in dezelfde bluesy rock anthems waar bijvoorbeeld ook Beth Hart in grossiert. Hun debuutalbum is onderweg!

Huis 9: Parallelweg 32

Floating Leaf
 + Nikki Selen

Floating Leaf is het geesteskind van Lieve Frey, een bijzonder getalenteerde zangeres en pianiste die de afgelopen jaren bewees met verschillende stijlen en vormen uit de voeten te kunnen. Solo, in een band, als bandleider? Het is allemaal volledig authentiek en van heel hoog niveau.

Huis 10: Dominee de Jonglaan 24

New Bliss
 + Naomi Pieterse

New Bliss is een echte familieaangelegenheid. De ritmesectie bestaat uit tweeling Jelle en Jochem en oudere zus Renske is zanger/gitarist van de band. Het trio schijft de ene na de andere catchy single die stuk voor stuk hun weg vinden naar duizenden luisteraars op Spotify.

Huis 11: Wethouder Lommenstraat 45

La Moxxi Manis
 + Lars Hoezen

De bandleden van La Moxxi Manis kennen elkaar al een half mensenleven en deelden podia in verschillende soul, funk en latin-formaties. Dit kwartet schakelt tussen cumbia, bossanova en salsa. Het woord Moksi staat voor ‘gemengd’ en vat eigenlijk alles samen.

Huis 12: Brandnetel 25

Kwante Hippe
 + Daan Minten

Kwante Hippe is niet meer weg te denken uit de Venlose dialect-scene en is een van de hardst werkende bands van Venlo. In augustus kwam hun tweede album uit. Kwante Hippe onderneemt dit najaar een huiskamertour en daar past een optreden op Oost West natuurlijk naadloos in.

Huis 13: Frits Peutzstraat 9

The Arthur & Thijs Funk Express
 + Angelo La Rosa

Het jonge saxofoonbeest Thijs Nissen is een Venlose Rotterdammer. Met zijn trio gaat hij voor de keiharde swing uit de gloriedagen van de jazz, maar vandaag speelt hij samen met contrabassist Arthur Geurts, Venlonaar in hart en nieren. Verwacht pompende baslijnen en swingende saxofoon riffs.

Huis 14: Hinsbeckerweg 14

ScratchJazz
 + Jard Frielinck

ScratchJazz stoomt jonge muzikanten al drie jaar klaar voor het grote podium. Sinds dit jaar zijn ze internationaal en werken ze samen met Duitse bigbands. Vandaag spelen talenten Jard Frielinck (alt saxofoon), Gwen van den Heuvel (zang) en coach Robbert Suilen (gitaar) een mix van pop en jazz, met de nadruk op improvisatie, interactie en onderling plezier.

Huiskamer 15: Postweg 172

Thursday’s Coming
 + Eva Derks

Thurday’s Coming grijpt terug naar de glorieuze jaren negentig, met invloeden van acts als Pearl Jam en Counting Crows. Sinds 2015 zijn ze samen, en maken ze de omgeving onveilig met hun dynamische pop/rock. Tijdens Oost West gaan ze voor de intieme, akoestische variant.

Tips

zondag 20 juni

Greyhounds

in Take Five
vrijdag 18 september

The Doors Alive

zondag 12 juli

Jett Rebel

Derde concert om 21:30!
zaterdag 15 mei

Wende

'De Wildernis' in de Maaspoort
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden