06 november 2015

PAUW

+ Tamarin Desert + Depthclegg delis
archief
Psychedelische Rock
Deurverkoop 12,50 euro
Voorverkoop 10 euro

TIMETABLE
20:30 / 20:50 Depthclegg delis
21:15 / 21:45 Tamarin Desert
22:10 / 23:10 PAUW

Met een op hol geslagen drummer, een bombastische bassist, een betoverende toetsenist en een charismatische gitarist met dromerige vocalen neemt PAUW je mee op een magistrale en onvergetelijke trip, die velen nog lang zal heugen. Drie vrienden uit Twente met een enorme passie voor de psychedelische muziek uit de 60’s en 70’s besluiten om samen te gaan jammen. Met Rens Ottink op drums, Eszl du Vois op bas en orgel en Brian Pots op gitaar en zang was het meteen raak na de eerste keer samen spelen. Het betekent de geboorte van PAUW. De jongens sluiten zich vervolgens weken op in een oude varkensschuur, om hier een betoverende set te creëren.

In 2014 nemen ze in diezelfde schuur eigenhandig een paar demo’s op en melden zich hiermee aan voor de ”Popronde”. Het levert ze 38 shows op en hiermee zijn ze de meest geboekte band uit de geschiedenis van het festival. In de tussentijd verzorgen ze de support voor Temples en Elephant Stone. Releasen ze een zeer goed ontvangen debuut EP, met daarop de single ”Shambhala”, deze wordt door 3voor12 en Pinguin Radio bekroont tot ”Single van de week’’ & “IJSBREKER”. Tevens maken zij hun debuut op de radio en TV, met optredens bij 3FM, 3voor12 radio en De Wereld Draait Door. Nederland leert hierdoor in korte tijd PAUW kennen.

In 2015 gaan ze verder in een viermansformatie. Eszl du Vois keert na een periode van afwezigheid terug als bassist en multi-instrumentalist Kees Braam, sinds de eerste dag al de vaste roadie, neemt de toetsen voor zijn rekening. Tussen alle festivalshows door, in zowel binnen- als buitenland, vinden ze de tijd om samen met producer Roel Blommers de studio in te gaan om het debuutalbum op te nemen. Deze zal verschijnen in het najaar van 2015, gevolgd door een uitgebreide clubtour.

Tweets

Tips

vrijdag 9 december

Tusky

+ Captain Kaiser + Burlers
zondag 26 maart

J.P. Harris + John R. Miller

in de Joriskerk - Down By The River presents
vrijdag 10 maart

Feuerengel

A Tribute To Rammstein
donderdag 20 oktober

Sloper

met o.a. Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger)
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden