23 mei 2019

Rage against the dying of the light

Première donderdag
archief
Cross-over Performance
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop 17,50 euro

Let op: er zijn twee première avonden van dit project. Er zijn zeer beperkt zitplekken verkrijgbaar.

De cross-over performance Rage against the dying of the light verlegt de traditionele grenzen van één enkele kunstvorm en vermengt mode (couture) met dans (modern), poëzie en muziek. In een fashion show meets dans performance word je meegenomen op een emotionele reis rondom de vergankelijkheid van tijd. Na een succesvolle crowdfunding campagne wordt het stuk vanavond gepresenteerd.

De uit Venlo afkomstige modeontwerper Irene Heldens gooit het roer om. Na jarenlang twee keer per jaar met een collectie naar buiten te treden, en een strak regime qua ontwerpen, produceren en vermarkten te volgen, had Irene het idee dat ze in creativiteit werd opgejaagd en haar eigen identiteit hierin ergens was verloren. De tijd brak aan om het over een andere boeg te gooien en alle regels, seizoenen en commerciële denkwijze overboord te gooien. Er ontstond de behoefte om een nieuw platform, stichting House of Confetti, te creëren waarbinnen ze haar creaties op een vernieuwende manier een podium kan geven. Een manier waarbij rondom een inhoudelijk verhaal een collectie wordt gemaakt die op theatrale wijze het podium bestiert.

Rage against the dying of the light is het eerste project van House of Confetti. De artistieke leiding ligt in handen van modeontwerper Irene Heldens, die een samenwerking is aangegaan met choreograaf Dario Tortorelli.

Credits
Modeontwerper: Irene Heldens
Choreograaf: Dario Tortorelli
Performer: Nicole van den Berg
Componist: Remco Gerritsen
Lichttechniek: Pim Mans
Project- & productieleider: Sjanneke Hendrix

Tips

zaterdag 18 januari

New Cool Collective

vrijdag 20 november

Faun

vrijdag 6 maart

Bohren & Der Club of Gore + GORE

Unique Double Bill
vrijdag 20 maart

[UITVERKOCHT] Ultimate Eagles

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden