12 mei 2023

Rootsriders

CatchAFire50 - Anniversary Tour
archief
Bob Marley Tribute
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 24 euro
Deurverkoop 26 euro

1973 was het jaar van de internationale doorbraak van Bob Marley, de onbetwiste koning van de Reggae, met het album Catch A Fire. Met z’n zwoele en opzwepende ritmes, z’n sociaal bewogen teksten en een boodschap van universele liefde groeide Bob Marley samen met z’n begeleidingsband The Wailers dat decennium uit tot één van de allergrootste smaakmakers van de muziekgeschiedenis.

Rootsriders (al jaren één van de bekendste Bob Marley tribute bands ter wereld) zetten 50 jaar na die doorbraak dit iconische album nog eens extra in de schijnwerpers waarmee de band andermaal laat zien waarom zij in de afgelopen 17 jaar zijn uitgegroeid tot “de beste Marley tribute band ter wereld.” (BBC Radio)

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings, wiens blind audition van – uiteraard – een lied van Marley wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd via social media gevonden in Sudan.

De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei van dat jaar in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de drie andere finalisten van het programma.

Tweets

Tips

vrijdag 12 januari

DeWolff

vrijdag 24 november

British Invasion

Met Muse (door Musest) + Editors (door reEDITORS) + Arctic Monkeys (door Scummy Man)
vrijdag 13 oktober

Wende

Sterren Lopen + Charlot
zondag 25 juni

Down By The River

The Reverend Peyton's Big Damn Band + Cordovas + Boogie Beasts + Scott H. Birham + Dieter van der Westen + Rose Marin + Violet's Tale
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden