27 november 2015

Sabrina Starke

+ Nicolas Kanza
+ Gratis afterparty: Radio Grenswerk
archief
Soul
Deurverkoop 16 euro
Voorverkoop 14 euro

Het is inmiddels al heel wat jaren geleden dat Sabrina Starke haar vaste baan als jongerenwerkster inruilde voor het onzekere bestaan van popartieste. Gewapend met een gitaar en een unieke stem, besloot ze vanuit het achtergrondkoor van een reggaeband naar voren te treden. Ze richtte zich volledig op de kern van het singer-songwriterschap: het schrijven en vertolken van liedjes in de meest pure vorm. Folk, Soul en Jazz vormden de muzikale uitgangspunten. Billy Holiday, Ray Charles en Tracy Chapman waren inspiratiebronnen. Het succes werd haar niet in de schoot geworpen. Sabrina heeft een lange weg afgelegd voordat ze doorbrak bij het grote publiek.

Zeven jaar geleden verraste Sabrina Starke de muziekwereld met haar debuutalbum “Yellow Brick Road”. Het album werd opgepikt door Blue Note/EMI en stond 52 weken onafgebroken in de albumlijst. Sabrina ontving een Edison Pop voor Beste Nieuwkomer en de Edison Jazzism Publieksprijs. Het album werd succesvol opgevolgd met de albums “Bags & Suitcases” en “Outside The Box” en in 2013 verscheen “Lean on Me” the Songs of Bill Withers. Dit album werd bekroond met de Radio 6 Soul & Jazz Award voor Beste Album.

In september 2015 zal het nieuwe album “Sabrina Starke” het daglicht zien. Een nieuwe fase in haar ‘soul search’ want het album is door Sabrina zélf geproduceerd in samenwerking met Salle de Jonge en wordt haar meest persoonlijke album tot nu toe. Eerlijk, zelfbewust en kritisch naar zichzelf en haar wereld. De eerste drie songs zijn onlangs in een EP uitgebracht en inmiddels verkrijgbaar via iTunes. Eind september zal het volledige album “Sabrina Starke” gaan verschijnen. Op 27 november komt Sabrina naar Venlo tijdens ‘The Dreamers’ tour.

Tweets

Tips

woensdag 19 oktober

FAUN

uitverkocht
vrijdag 28 oktober

[UITVERKOCHT] De Dijk

zaterdag 7 januari

The Dirty Daddies

The Best Tour Ever Tour
vrijdag 11 november

Wild Romance

+ YOUSTN
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden