13 oktober 2016

Sam Outlaw

+ Reverend Baron
Down By The River presents
archief
Country / Joriskerk
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 15 euro
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 13 euro

De Amerikaanse singer-songwriter Sam Outlaw bracht vorig jaar zijn debuutalbum Angeleno uit en speelde zichzelf daarmee meteen in de kijker. Zijn zelfbenoemde “SoCal Country” zorgt voor een prachtige mix van melancholie én optimisme. Ry Cooder en zoon Joachim zorgden bovendien voor een perfecte omlijsting van de nummers. Op donderdag 13 oktober staat hij voor een intiem concert in de Joriskerk in Venlo.

 

Naar eigen zeggen begint ieder nummer, hoe vrolijk ook, vanuit een plek van verdriet. Die droevigheid krijgt gelukkig niet de overhand op Outlaw’s debuutalbum Angeleno, maar zorgt voor een melancholische ondertoon die erg lekker is. Met goudeerlijke teksten is er daarnaast plek voor humor en optimisme.

Na zijn dertigste verjaardag was het tijd voor drastische verandering in het leven van Sam Outlaw. Hij nam ontslag en werd muzikant. In 2014 bracht hij zelf een EP uit die bijzonder goed ontvangen werd en een jaar later kwam zijn debuutalbum uit. Het album ademt Californie, met een mix van jaren 60 Honky-Tonk tot rauwe jaren 70 pop uit Laurel Canyon. Gitaarlegende Ry Cooder en zijn zoon produceerden het album en speelden bovendien een leuk stukje mee. Ook leden van My Morning Jacket, Dawes en The Punch Brothers droegen bij aan het album.

Tweets

Tips

zondag 3 november

Dekker

Call It What You Want
Tien Jaar Grenswerk
zaterdag 9 november

Damian Wilson

Are We There Yet? - A Family Roadtrip
zaterdag 26 oktober

Van Dik Hout

30 Jaar 'Stil In Mij'
Tien Jaar Grenswerk
zaterdag 5 oktober

Airwalk 360 Rave w/ MaRLo

Special Guest: Avao
Support: Fisherman pres. Noise Tool + JayCee + MatricK
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden