13 oktober 2016

Sam Outlaw

+ Reverend Baron
Down By The River presents
archief
Country / Joriskerk
Open 20:00 / Aanvang 20:30
Deurverkoop (incl 1,- servicekosten) 15 euro
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 13 euro

De Amerikaanse singer-songwriter Sam Outlaw bracht vorig jaar zijn debuutalbum Angeleno uit en speelde zichzelf daarmee meteen in de kijker. Zijn zelfbenoemde “SoCal Country” zorgt voor een prachtige mix van melancholie én optimisme. Ry Cooder en zoon Joachim zorgden bovendien voor een perfecte omlijsting van de nummers. Op donderdag 13 oktober staat hij voor een intiem concert in de Joriskerk in Venlo.

 

Naar eigen zeggen begint ieder nummer, hoe vrolijk ook, vanuit een plek van verdriet. Die droevigheid krijgt gelukkig niet de overhand op Outlaw’s debuutalbum Angeleno, maar zorgt voor een melancholische ondertoon die erg lekker is. Met goudeerlijke teksten is er daarnaast plek voor humor en optimisme.

Na zijn dertigste verjaardag was het tijd voor drastische verandering in het leven van Sam Outlaw. Hij nam ontslag en werd muzikant. In 2014 bracht hij zelf een EP uit die bijzonder goed ontvangen werd en een jaar later kwam zijn debuutalbum uit. Het album ademt Californie, met een mix van jaren 60 Honky-Tonk tot rauwe jaren 70 pop uit Laurel Canyon. Gitaarlegende Ry Cooder en zijn zoon produceerden het album en speelden bovendien een leuk stukje mee. Ook leden van My Morning Jacket, Dawes en The Punch Brothers droegen bij aan het album.

Tweets

Tips

vrijdag 18 oktober

MY BABY

Vijf Jaar Grenswerk!
donderdag 7 november

Kurtis Blow

Hiphop's 45th Anniversary
uitverkocht
zaterdag 30 november

[UITVERKOCHT] Davina Michelle

Skyward Clubtour
uitverkocht
zondag 24 november

Oost West Huiskamer Festival

Huiskamers gezocht in Venlo-Oost!
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden