19 april 2015

Score Jazz Orchestra

Jiggs Whigham, Bertil Strandberg en Roger Corneille
archief
Bigband Jazz
Voorverkoop 10 euro
Deurverkoop 12,50 euro

Jiggs Whigham (geboren als Oliver Haydn Whigham III op 20 augustus 1943) is een Amerikaanse jazz-trombonist die in Europa woont.Geboren in Cleveland, Ohio, begon hij zijn professionele carrière op de leeftijd van 17, na toetreding tot het Glenn Miller / Ray McKinley orkest in 1961. Gefrustreerd door het commerciële spelen, mirgeerde Whigha naar Duitsland, waar hij nog steeds woont. Hij leerde aan de Hochschule für Musik in Berlijn. Hij wordt alom bewonderd door trombonisten en andere muzikanten voor zijn vloeiend en expressief spel, en heeft een uitgebreide discografie geproduceerd als leider, inclusief werk met Bill Holman, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Carl Fontana, en vele anderen.

Bertil Strandberg is al vanaf de jaren zeventig aan het werk in de jazz scene. Hij startte zijn carrière in Stockholm in de studio en bij gevarieerde jazz ensembles zoals Red Mitchell’s ‘Communication’. Dat deze man al veel heel gedaan in de jazz is duidelijk. Hij heeft al in meerdere big bands gespeeld zoals: SDR Radio big band in Stuttgart en de Al Porcino Big Band. Red Mitchell van de LP ‘Communication’ beschreeft Bertil als : “One of the few best trombone players in the world”. Hij is te horen op platen met vele vooraanstaande Zweedse jazzmusici zoals Lars Gullin, Arne Domnérus, Berndt Rosengren, Putte Wickman en Jan Allan.

Roger Corneille , zanger en gitarist uit Venlo, woonachtig in Deurne haalt zijn inspiratie uit een brede muzikale achtergrond. Opgegroeid met country, blues, jazz en rock & roll in een muzikale familie, heeft hij al op jonge leeftijd met zijn neefjes het podium beklommen. Van de blues en rock & roll naar de funk , soul en jazz. Pas later naast het gitarist zijn ook de vocalen op zich genomen. Naast zijn eigen bandjes wordt hij ook regelmatig gevraagd om aan diverse projecten mee te doen, van singer-songwriter tot Bigband. Momenteel werkt hij aan een soulproject met een grote bezetting en aan een cd voor zijn bluesband Uncle Junior, bestaande uit: Berland Rours (Gitaar), Sjoerd Rutten (Drums), Tim Hoeymakers (Bas) en Roger Corneille (zang/Gitaar).

SJO onderscheidt zich van andere muziekgezelschappen door op projectbasis te werken en in enkele weken tijd een avond/middagvullend programma in te studeren. In beginsel wordt twee keer per jaar een project uitgevoerd. Hierbij staan de muzikale roots van het orkest centraal: het brede spectrum van jazz en verwante muzieksoorten. De voorbereiding beoogt een gedegen interpretatie van de gekozen stukken. De afronding bestaat uit een weekend met twee uitvoeringen.

Tips

zaterdag 13 november

Glennis Grace

vrijdag 8 oktober

Voltage

Laatste tickets!
zaterdag 30 april

Megaherz

donderdag 14 oktober

Amsterdam Klezmer Band

in de Maaspoort
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden