05 november 2017

[GEANNULEERD]
Seun Kuti & Egypt 80

+ Marius Arbo & Fafi
archief
Afrobeat
Open 19:30 / Aanvang 20:00
Voorverkoop (incl. 1,- servicekosten) 21 euro

Seun Kuti & Egypt 80 heeft helaas al zijn Nederlandse shows gecancelled. Dit is een besluit van het management van de band. Wij zijn daar zeer teleurgesteld over. Het optreden werd al eens verplaatst van 30 april naar 5 november, toen omdat het management een aantal optredens in Nigeria had geboekt die lucratiever waren. Nu cancellen ze hun complete tour vier dagen voor het optreden omdat er teveel gaten in het tourschema zitten. Wij willen graag duidelijk maken dat dit buiten onze macht en die van het Nederlandse boekingskantoor is besloten. In onze ogen wordt de band vertegenwoordigd door een incapabel en onbetrouwbaar management. Wij zullen dan ook niet meer met deze partij samenwerken. Neemt niet weg dat we het ontzettend zonde vinden dat we Seun Kuti niet in ons podium kunnen ontvangen.

De tickets die gekocht zijn via onze website worden automatisch geretourneerd. Heb je een ticket gekocht bij Sounds, ons café of via een andere weg, neem dan even contact met ons op via info@grenswerk.nl. We zullen je dan het bedrag retourneren.

Dichterbij Fela is niet mogelijk. Al op twaalfjarige leeftijd trad Seun Kuti op in Egypt 80, de laatste band van zijn vader, de legendarische afrobeat-pionier Fela Kuti. Twee jaar later overleed Fela, dit jaar precies twintig jaar geleden. Na de dood van zijn vader erfde Seun de band en nam de rol van zanger over. Hij was toen 14 jaar oud. Nog steeds bestaat Egypt 80 voor driekwart uit muzikanten die nog met Fela hebben meegespeeld in zijn laatste jaren. Seun (anders dan zijn oudere broer Femi) blijft dicht bij de oersound van de afrobeat, zoals zijn vader die ontwikkelde en avond aan avond speelde in zijn eigen nachtclub, The Shrine in Lagos, Nigeria. Seun heeft zichtzelf opgeworpen als bewaker van Fela’s legacy. Seun Kuti & Egypt 80 (14 muzikanten on stage!) brachten samen enkele goed ontvangen albums uit, nu is hij terug met een gloednieuwe ep, Struggle Sounds.

Seun Kuti & Egypt 80 line-up:
Seun Anikulapo-­‐Kuti / Lead vocal, Alto
Tajudeen Lekan Animasahun / Keyboards, Musical Director
Adebowale Osunnibu / Bariton sax
Ojo Samuel / Tenor sax
Oladimeji Akinyele / Trumpet
Kunle Justice / Bass
Joy Opara / Vocal, Dancer
Iyabo Adeniran / Vocal, Dancer
David Obanyedo / Lead guitar
Oluwagbemiga Alade / Guitar
Ajayi Raimi Adebiyi / Drums
Kola Onasanya / Giant conga
Wale Toriola / Percussion
Okon Iyamba / Shekere

Tweets

Tips

zondag 3 november

Dekker

Call It What You Want
Tien Jaar Grenswerk
donderdag 3 oktober

The Three Degrees

donderdag 28 november

Bizkit Park

donderdag 21 november

Will And The People

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden