16 oktober 2015

Shining (SWE)

+ Der Weg Einer Freiheit + Villainy
archief
(Black) Metal
Voorverkoop 16 euro
Deurverkoop 18 euro

TIMETABLE:

20.30: Villainy
21.20: Der Weg Einer Freiheit
22.30: Shining

SHINING werd opgericht in 1996 door frontman Niklas Kvarforth. Hun debuut album ‘Submit To Self-Destruction’ wat in 1998 gereleased werd betekende de geboorte van het nieuwe genre ‘Suicidal Black Metal’.Enige controverse is de band niet vreemd: in 2006 werd het gerucht verspreid dat frontman Kvarforth zich van het leven had beroofd. Shining stelde daarop zogenaamd een nieuwe zanger aan, maar een half jaar later bleek bij een concert dat die nieuwe zanger gewoon Kvarforth zelf was.

In januari 2012, na meerdere line-up veranderingen, kwamen Kvarforth & Peter Huss binnen bij Andy LaRocque’s Sonic Train Studios. Ze kwamen daar om hun EP ‘Lots of Girls Gonna Get Hurt’ en ‘Redefining Darkness’, hun achtste album op te nemen. Helaas ging dit allemaal niet door wegens groeiende moeilijkheden tussen de band en hun label.

In 2013 werd hun “8 ½ – Feberdrömmar I Vaket Tillstånd” album gereleased. Een album wat illegaal naar buiten kwam zonder toestemming van de band midden in de angstperiode.

Na al deze bewogen jaren volgde er stilte. Maar nu, na een lange tijd van stilte is SHINING terug met een nieuw album en een nieuwe tour. Dat dit een blackmetal band is die bijzonder is dat kunnen we jullie wel vertellen, dus kom kijken als je het aandurft.

Tweets

Tips

vrijdag 10 juni

Het Zesde Metaal

in de Maaspoort
vrijdag 4 november

Hollis Brown (USA)

zaterdag 17 december

Weihnachtsfest mit Heino

in de Maaspoort
vrijdag 14 oktober

Pink Project

presents Animals & Wish You Were Here
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden