13 november 2015

Sonic Planet presents: R&S Records

Paula Temple, Vaal, Renaat Vandepapeliere
archief
Techno
Einde 05:30
Voorverkoop 12,50 euro
Deurverkoop 15 euro
Leeftijd: 18+

We zijn zo trots als een pauw (of eerder…: paard). Sonic Planet presenteert deze avond een clubnight die geheel in het teken staat van het legendarische R&S Records. Het label met het “Ferrari paard” kan met recht gezien worden als meest invloedrijke en belangrijkste platenlabel voor elektronische muziek dat België heeft voortgebracht.

Het fameuze label werd in 1984 opgericht door Renaat Vandepapeliere en Sabine Maes. Begin jaren 90 was het label (mede)verantwoordelijk voor de succesvolle lancering van iconische artiesten als Aphex Twin, Joey Beltram, CJ Bolland en Model 500. Na een aantal jaren sabbatical keerde R&S medio 2006 weer terug en wist zich opnieuw te bewijzen als cutting edge, relevant en totaal eigenzinnig label. R&S stond opnieuw aan de basis van de carriére van artiesten als James Blake, Lone, Vondelpark, Blawan, Tessela en Paula Temple.R&S black small

R&S brengt deze avond als headliner Paula Temple en Vaal mee en we zijn bijzonder verheugd en vereerd dat label eigenaar Renaat Vandepapeliere himself ook een DJ set komt verzorgen.

Paula Temple (UK) maakte haar debuut op R&S Records in 2013 met haar “Colonized” EP. In 2014 volgde de “Deathvox” EP. Beiden EP’s werden zeer goed ontvangen in de internationale techno scene. Het leverde haar zelfs remix opdrachten voor avant-garde acts als The Knife en Fink op. Zowel als DJ als producer is haar stijl te omschrijven als: hard, noisey, maar met veel gevoel voor subtiliteit en variatie. Paula is een graag geziene DJ in clubs als Tresor en Berghain. De zomer van 2015 staat voor haar in het teken van een uitgebreide internationale tour die haar onder andere langs het Movement Detroit Festival brengt. Alsof dat nog niet genoeg is, werkt Miss Temple tevens aan een derde release voor R&S Records en een split release op een nader te onthullen Berlijns label.

Over de persoon achter producer Vaal is niet zo heel veel bekend, behalve dat zij ijzersterke releases op haar naam heeft staan, o.a. op DJ Tennis zijn label Life & Death en het Baastard label. Vaal tekende recent bij R&S Records. Zij heeft een muzikale achtergrond in de jazz en rock ’n roll en weet – naar eigen zeggen – weinig van de regels die de huidige electronische muziekstijlen definiëren en inkaderen. Dat mag ze vooral zo houden denken wij en we kijken uit naar haar eerste release op R&S Records!

Support komt deze avond van Sonic Planet Resident Erick de Wit (die ook een behoorlijk collectie R&S Records in zijn vinyl-kast heeft staan).

Tips

zaterdag 18 juli

Dave & Arjan van The Kik

We Kunnen Weer!
uitverkocht
woensdag 16 september

[UITVERKOCHT] Suzan & Freek

Verplaatst vanaf 18-04
vrijdag 18 september

The Doors Alive

donderdag 1 oktober

Gallowstreet

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden