17 november 2023

Steffen Morrison

Support: Josh Island
archief
Soul
Open 19:30 / Aanvang 20:30
Voorverkoop 19 euro

De in Suriname geboren soulzanger Steffen Morrison speelt al jarenlang samen met zijn band de festivals en clubs plat in de geest van zijn grote muzikale helden Otis Redding en James Brown. Steffen Morrison’s bagage is een bonte mix van invloeden, waaraan hij zijn eigen ingrediënten heeft toegevoegd. Zijn verschijning en muziek zijn zo pakkend dat hij een enorm breed publiek weet te raken.

In mei 2023 verschijnt het nieuwe album ‘Self-made’ waarvan eerder al de singles ‘Stand Up’ en ‘Days of Confusion’ verschenen. Self-made is het indrukwekkende resultaat van Steffens zoektocht naar zijn meest persoonlijke songs tot nu toe.

Begin 2023 verscheen de NPO documentaire The soul of Steffen Morrison‘ In de documentaire zien en horen we naast Steffen Morrison zelf o.a. zijn gitarist Alvin Lewis, zijn producer Tjeerd Oosterhuis en Michiel van Elk van Sublime. Tussen diverse energieke concertfragmenten zijn er ook fragmenten te zien uit de theaterproductie ‘The Art of Being Human’ (2019), waarin Steffen zijn persoonlijke levensverhaal vertelt. Over zijn oma, die een belangrijke rol speelt in zijn jeugd in Suriname, zijn moeder, die zo hard werkt om hem en zijn broertjes en zusjes te onderhouden én over hoe hij ontdekt dat muziek zijn uitlaatklep is.

Support door Josh Island

Geboren in het Britse Milton Keynes in een Nederlandse familie, verhuisde hij naar Duitsland en Nederland om zich uiteindelijk in Luxemburg te vestigen. Als vocale powerhouse, soulvolle songwriter en boeiende live-artiest heeft Josh een trouwe groep fans opgebouwd in Europa. Hij laat zich inspireren door artiesten als Sting, Jamie Cullum of John Mayer. Een dynamische mix van pakkende singer-songwriter pop met sterke invloeden van soul en folk. Met zijn gloednieuwe debuutalbum ‘In My Head’ is er genoeg materiaal om het publiek warm te spelen!

Tweets

Tips

zondag 17 december

Jett Rebel

Super Sweet 10 Year Anniversary Tour
donderdag 23 mei

Nevenproject

met o.a. Jack Poels (Rowwen Hèze)
uitverkocht
zaterdag 6 januari

A*Fever (ABBA Fever)

Happy New Year
uitverkocht
zondag 6 oktober

The Dublin Legends (Formely The Dubliners)

On The Road Again Tour
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden