01 mei 2015

Sven Hammond

Lucky no. IV Clubtour
archief
Soul
Sluit 02:00 / Einde 02:00
Deurverkoop 15 euro
Voorverkoop 12,50 euro

Een nieuw jaar, een nieuw album en ook deels een nieuwe naam en sound. Sven Hammond Soul gaat vanaf nu door het leven als Sven Hammond en klinkt nog net even heftiger en meer uitgesproken dan voorheen. Kleur bekennen heet zoiets. Maar wel in de vertrouwde samenstelling, met Ivan Peroti (zang), Sven Figee (hammond/keys), Tim Eijmaal (gitaar), Glenn Gaddum Jr. (bas) en Joost Kroon (drums).

In deze samenstelling tourt Sven Hammond vanaf maart 2015 door Nederland, een avondvullende show met af en toe een knipoog naar het verleden maar vooral ook heel veel materiaal van het nieuwe album. De Lucky no. IV Clubtour start op vrijdag 5 maart met een albumpresentatie in het Paard in Den Haag en is daarna te zien in de rest van het land. Op 1 mei te zien in Grenswerk!

Je kunt een statement maken. Maar met het nieuwe album IV doet Sven Hammond meer dan dat. De groep rondom Hammondorgel virtuoos Sven Figee maakt een reuzenstap. Na de al niet misselijke voorganger The Usual Suspects, pakt hij samen met zanger Ivan Peroti, drummer Joost Kroon, gitarist Tim Eijmaal en bassist Glenn Gaddum de handschoen op. ,,We zijn langzaam toegegroeid naar een echte band met een vaste zanger. Dat was eerlijk gezegd nooit het plan toen ik met Sven Hammond Soul begon. Toen wilde ik vooral op het Hammond-orgel gieren. Maar deze groep voelt zo vreselijk goed.” Die natuurlijke progressie heeft nu tot het indrukwekkende IV geleid. ,,Ik ben het type bandleider die dingen laat gebeuren. Ik creëer graag een omgeving waar iedereen het best tot zijn recht komt. Dat was al het geval bij het vorige album maar op IV is het volgens mij goed gelukt.” De muzikale kwaliteit is één van de steekhouders van Sven Hammond. ,,Je moet voor die jongens niet willen bedenken wat zij moeten spelen. Ik noem mezelf de voorzitter van de Stichting maar meer ook niet.” Op IV is de sound rauw en direct. Het Hammondorgel van Figee klinkt soms zelfs als een gitaar, ,,Het is een sound die wij zelf heel gaaf vinden en daar heb ik ook wel naartoe gestuurd. Ik wilde het wat pittiger hebben. Zeg maar festivalmuziek maken waarmee wij op het podium enorm kunnen knallen.”

Tweets

Tips

zaterdag 19 november

Frank Boeijen

donderdag 20 oktober

Sloper

met o.a. Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger)
vrijdag 10 maart

Feuerengel

A Tribute To Rammstein
zaterdag 1 oktober

Nifra b2b Fisherman OTC

Airwalk presents
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden