24 oktober 2021

The Commitments Project

Film + Live
archief
Soul
Open 13:30 / Aanvang 14:00
Voorverkoop 15 euro
Deurverkoop 17 euro

Deze show gaat door, seated, mét de CoronaCheck app. Zorg voor een geldige QR-code, vergeet je ID niet en check thuis alvast of de app werkt!

De film The Commitments werd een groot succes. Elk lid van een “bandje” zou de film een keer gezien moeten hebben. Veel muzikanten herkennen namelijk de spanningen en de humor die in deze film te zien zijn. Zo ook Stan Verdonck, die meteen zijn idee met Sjang Titulaer en Ruud Janssen van Ex Ronny Toober deelde….. “zullen we een Commitment Project opstarten?”….. dit was niet aan dovemansoren gericht. Al snel werden enkelen muzikanten benaderd; Zang: John Marijnissen, Marc Aerts, Myriam Koonings, Nathalie Peeters en Marjon van de Ven. Drum: Geert van Niekerken. Bas: Sjang Titulaer. Toetsen: Jeroen Buskes. Gitaar: Coen Hoex en Ruud Janssen. Schuiftrombone: André Benders. Trompet: Marcel Salverda. Saxofoon: Frenk Hinssen en Stan Verdonck.

Op zondag 24 oktober starten we om 14.00 uur eerst de film in Grenswerk en daarna gaan de stoelen de zaal uit en wordt Grenswerk klaargemaakt voor de onvervalste Noord Limburgse soul van het Commitments Project. Met een knipoog naar Dublin. Laat u verrassen, want deze 13 koppige band heeft er zin in en laat u graag mee swingen op de heerlijke nummers van o.a. Otis Redding, Aretha Franklin en Wilson Picket in de uitvoering van The Commitments.

The Commitments
Geestige, aanstekelijke verfilming van de gelijknamige roman van Roddy Doyle, waarin een groep jonge, onervaren muzikanten uit Dublin een soulband vormt. Al snel blijken de spanningen binnen de groep het grote succes in de weg te staan. Het publiek wist de muziek van de fictieve band zo te waarderen, dat deze ook na de film, in een iets andere bezetting, bleef optreden. The Commitments maakt deel uit van Doyles ‘Barrytown’-trilogie, waarvan ook de vervolgen The Snapper en The Van succesvol werden verfilmd door Alan Parker.

 

Tips

zaterdag 4 januari

The Dutch Queen Tribute

50 Jaar Killer Queen
vrijdag 15 november

Elmer

Call It What You Want
zaterdag 28 september

Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes

donderdag 24 oktober

Pip Blom + Afterpartees

Tien Jaar Grenswerk
Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden