zondag 2 mei

[UITVERKOCHT] The Commitments Project

Film + Live
uitverkocht
Soul
Open 13:30 / Aanvang 14:00
Voorverkoop 15 euro
Deurverkoop 17 euro

De film The Commitments werd een groot succes. Elk lid van een “bandje” zou de film een keer gezien moeten hebben. Veel muzikanten herkennen namelijk de spanningen en de humor die in deze film te zien zijn. Zo ook Stan Verdonck, die meteen zijn idee met Sjang Titulaer en Ruud Janssen van Ex Ronny Toober deelde….. “zullen we een Commitment Project opstarten?”….. dit was niet aan dovemansoren gericht. Al snel werden enkelen muzikanten benaderd; Zang: John Marijnissen, Rob van der Sluis, Myriam Koonings, Nathalie Peeters en Marjon van de Ven. Drum: Herm Klaassens. Bas: Sjang Titulaer. Toetsen: Jeroen Buskes. Gitaar: Ruud Janssen. Schuiftrombone: André Benders. Trompet: Marcel Salverda. Saxofoon: Frenk Hinssen en Stan Verdonck.

Op zondag 29 november starten we om 14.00 uur eerst de film in Grenswerk en daarna gaan de stoelen de zaal uit en wordt Grenswerk klaargemaakt voor de onvervalste Noord Limburgse soul van het Commitments Project. Met een knipoog naar Dublin. Laat u verrassen, want deze 13 koppige band heeft er zin in en laat u graag mee swingen op de heerlijke nummers van o.a. Otis Redding, Aretha Franklin en Wilson Picket in de uitvoering van The Commitments.

The Commitments
Geestige, aanstekelijke verfilming van de gelijknamige roman van Roddy Doyle, waarin een groep jonge, onervaren muzikanten uit Dublin een soulband vormt. Al snel blijken de spanningen binnen de groep het grote succes in de weg te staan. Het publiek wist de muziek van de fictieve band zo te waarderen, dat deze ook na de film, in een iets andere bezetting, bleef optreden. The Commitments maakt deel uit van Doyles ‘Barrytown’-trilogie, waarvan ook de vervolgen The Snapper en The Van succesvol werden verfilmd door Alan Parker.

Let op: dit is een ander-halve-meter show in corona-setting. Bezoekers zitten per twee aan een tafel. We hebben enkele losse tickets beschikbaar (op het balkon). Let hier op bij het aanschaffen van je ticket.

Tips

donderdag 14 oktober

Amsterdam Klezmer Band

in de Maaspoort
vrijdag 9 april

Fresku

In Het Diepe tour + GIAN
vrijdag 5 november

Spinvis

met band
7.6.9.6. Album Tour
donderdag 2 december

Ultimate Eagles

Beluister De Grenswerk-selection

Alle verse nieuwe tracks voor jou geselecteerd door ons (op Spotify).

Beluisteren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Welke nieuwsbrieven je wil ontvangen:
aanmelden